ULTIMA ORĂ UiPath, unicornul fondat de români, devine cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale din lume

ULTIMA ORĂ UiPath, unicornul fondat de români, devine cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale din lume

Daniel Dines, CEO și cofondator UiPath

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 apr 2019

Startup-ul tech UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, a primit o finanțare de 568 milioane de dolari (seria D) și ridică evaluarea la 7 miliarde de dolari, devenind astfel una din companiile de enterprise software cu cea mai mare creștere și cea mai valoroasă companie din domeniul inteligenței artificiale din lume. Astfel, UiPath a depășit compania chineză SenseTime, evaluată la 4,5 miliarde dolari în iunie 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Operațiunea a fost anticipată în martie, când Business Insider a anunțat că UiPath ar putea primi o finanțare cuprinsă între 300 și 400 milioane de dolari.

Cum a crescut UiPath poate fi văzut AICI și AICI

Noua rundă de finanțare este condusă de Coatue, cărora li s-au adăugat Dragoneer, Blackstone, Sands Capital, precum și fonduri aflate sub consilierea T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, care a condus rundele din Seria A și Seria B, precum și CapitalG și Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat de asemenea la runda prezentă, la fel ca și alți investitori din trecut, cum ar fi Madrona Ventures și Seedcamp. 

UiPath, cu sediul în SUA și prezență în 19 țări, se află în plin proces de expansiune accelerată: anul trecut, compania a deschis birouri în România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, Spania și Africa de Sud.

EXCLUSIV Un dezvoltator de \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un dezvoltator de "cariere miniere" de Bitcoin intră pe piața de energie revoltat de scumpiri: "Contractele sunt hilare, iar prețul absurd, industrialii plătesc mai mult decât casnicii."

Compania a depășit, recent, pragul de 200 milioane de dolari în venituri anuale recurente, reprezentând o creștere cu 5.600% raportat la anul 2016.

Pentru acest an, UiPath anticipează venituri de 500 milioane de dolari.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

În total, startup-ul a obținut o finanțare de peste 968 milioane de dolari de la investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
unicorn
start-up tech
daniel dines
extindere
expansiune
birouri italia grecia