Antreprenoarea gălățeană Ana Savin vrea să extindă conceptul de restaurant Stage Nice Dining și în Brașov, cel mai probabil în cursul anului următor.
Ana Savin mai deține în prezent două restaurante Stage, unul în Galați, inaugurat în urmă cu 10 ani, în cadrul hotelului de trei stele Bordeaux, al cărei proprietar este tot ea, și unul în Capitală, în apropiere de Parcul Circului, care a fost deschis recent în urma unei investiții de 250.000 de euro.
Suprafața totală a restaurantului Stage Nice Dining din București este de 200 mp și are o capacitate de 70 de locuri și o echipă de 15 angajați.
„Estimăm o cifră de afaceri de 400-500.000 de euro în primul an de funcționare al restaurantului”, spune, pentru Profit.ro, Ana Savin.

Restaurantul și hotelul din Galați i-au adus în total venituri de 900.000 de euro în 2024, dintre care circa 35% au fost generate doar de activitatea din restaurant.

„Ne dorim o creștere cuprinsă între 10 și 20% pentru 2025”, afirmă aceasta.
După deschiderea din București și consolidarea afacerii din Galați, Ana Savin privește deja spre o nouă destinație pentru conceptul său de restaurant.
„Ne gândim să extindem conceptul Stage și în alte orașe. Am început însă cu Bucureștiul pentru că ne-am gândit că dacă reușim aici, reușim oriunde.

Următorul oraș vizat este Brașovul. Vrem întâi să replicăm și în București ce am făcut în Galați, adică să aducem la același nivel restaurantul, și la anul poate deschidem și în Brașov”, mai spune Ana Savin, adăugând că planurile sale nu vizează noi restaurante Stage în Capitală, însă explorează alte direcții în zona ospitalității.

Printre ele, două concepte de nișă: o cofetărie și un spațiu de tip 5 o’clock te — un mix între ceainărie și cafenea.
„Am două concepte în minte pe care le gândesc de ceva timp, care încă nu există la noi și în afară sunt destul de căutate. Unul dintre concepte e pe partea de cofetărie, iar celălalt e un fel de 5 o'clock tea. Aș vrea ca, până la finalul acestui an, să pornesc unul dintre ele, iar pe cel de-al doilea poate la anul”, precizează aceasta.
Ana Savin ia în considerare și extinderea pe segmentul hotelier, dar încă nu are planuri concrete în această direcție.
„Ne gândim. Având în vedere experiența noastră în acest domeniu, luăm în considerare și asta”, mai spune antreprenoarea.

Despre posibile parteneriate cu diferiți investitori pentru a accelera extinderea, Ana Savin afirmă că: „nu am avut încă discuții concrete în acest sens, însă iau în calcul această variantă pentru următoarele proiecte”.
„Ne-am gândit și la franciză pentru Stage, doar că afacerea mea este foarte procedurizată și vorbim totuși de restaurant, nu de șaormărie și vreau eu să mă asigur întâi că reușesc să gestionez două restaurante la același nivel. Și apoi, da, mă gândeam și la franciză. Dar vreau să dau un produs bun”, precizează ea.

În total, investițiile Anei Savin în hotelul și cele două restaurante se ridică la circa 600.000 de euro.
„Sper să nu se facă aceste măriri de TVA și ce se vehiculează. Industria HoReCa oferă foarte multe locuri de muncă în țară, plătește foarte multe taxe și impozite. Sper totuși să nu se ajungă la știrile negative care se tot vehiculeaza în presă.

Însă, dacă vor crește taxele, va trebui să regândim tot. Majoritatea dintre noi vom trebui să scumpim preparatele. Și ar fi și al doilea an în care se modifică lucruri fără să se țină seama de această industrie, care, totuși, are un procent foarte mare din PIB-ul României”, atrage atenția Ana Savin.
Ana Savin a inaugurat hotelul Bordeaux din Galați în 2015, parțial cu bani din fonduri europene, ca o unitate de cazare axată în special pe segmentul business. Până în prezent, hotelul a înregistrat peste 3.000 de oaspeți din România și străinătate.
