FOTO După ce s-a fotografiat cu Daniel Dines, ministrul Finanțelor semnează un acord cu UiPath

FOTO După ce s-a fotografiat cu Daniel Dines, ministrul Finanțelor semnează un acord cu UiPath
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2021

Ministerul Finanțelor a semnat cu UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, un acord de colaborare pentru operaționalizarea Centrului de Excelență RPA (Robotic Process Automation) din cadrul instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În baza acordului, reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului Finanțelor și vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese. Calculul este că implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare în cazul solicitãrilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

În luna mai, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit cu Daniel Dines, CEO UiPath, anunțând ulterior că a discutat cu acesta despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe și a identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului. 

"Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York. În cadrul întrevederii, am discutat despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Un astfel de centru de excelență ar reprezenta o inovație pentru administrația publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administrației fiscale", spune ministrul.

 

UiPath a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie, din care 527,3 milioane de dolari încasări proprii și 810,56 milioane de dolari încasări în numele mai multor acționari existenți, printre care Dines și fonduri de investiții controlate de Accel și Alphabet.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

UiPath, companie fondată în România și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), având printre clienți nume ca Uber și Amazon, precum și companii mici și mijlocii, care folosesc tehnologia pentru a-și elibera angajații de sarcinile repetitive. 

Cea mai recentă versiune a platformei dezvoltată de UiPath este gândită să accelereze automatizarea proceselor din companii și să aducă UiPath mai aproape de ținta auto-impusă de a conecta fiecare utilizator la un robot software, potrivit lui Dines.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Compania se va concentra, în perioada următoare, pe extinderea ofertei de cloud și reducerea diferențelor dintre comportamentul roboților și cel al utilizatorilor umani, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel dines
uipath
listare uipath
ipo
oferta publica initiala
automatizare
rpa