Fox va păstra portofoliul de active imobiliare, inclusiv studiourile din Los Angeles, în tranzacția cu Disney

Fox va păstra portofoliul de active imobiliare, inclusiv studiourile din Los Angeles, în tranzacția cu Disney
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2017

21 Century Fox va păstra portofoliul imobiliar, inclusiv studiourile de film și de televiziune din Los Angeles, la vânzarea unei mari părți din active companiei Walt Disney, pentru o sumă estimată la 60 de miliarde de dolari, potrivit unor persoane apropiate situației, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fox va separa activele pe care intenționează să le păstreze, într- nouă companie. Disney va cumpăra de la Fox companii de producție de film și televiziune precum 20th Century Fox Film Corporation, National Geographic, canale de sport regionale și participațiile la Sky and Hulu, scrie News.ro.

21st Century Fox va păstra televiziunile Fox News și Fox Business, alte posturi regionale de broadcasting și canalul prin cablu Fox Sports. Tranzacția cu Disney este evaluată la circa 60 de miliarde de dolari, sumă care include și datoriile, au spus persoanele.

Aplicația Messenger a Facebook crește: peste 17 miliarde de apeluri video în acest an, dublu față de anul precedent. 7 miliarde de conversații obișnuite pe zi CITEȘTE ȘI Aplicația Messenger a Facebook crește: peste 17 miliarde de apeluri video în acest an, dublu față de anul precedent. 7 miliarde de conversații obișnuite pe zi

Acordul, care ar putea fi anunțat joi, va permite ca noua companie, formată din activele care vor fi separate, controlate de familia Murdoch, să închirieze studiouri către Disney, iar angajații Fox de la companiile păstrate de aceasta, Fox News, rețeaua de broadcasting Fox și canalul de sport FS1, vor putea să își desfășoare activitățile în aceleași sedii.

Portofoliul imobiliar al Fox este vast, incluzând proprietăți în Statele Unite, America de Sud și Asia. Chiria pe care o va percepe pentru aceste proprietăți va contribui la veniturile viitoarei companii.

Studioul de filme Fox din Los Angeles are o istorie lungă. Depășirea bugetului pentru filmul Cleopatra, acum o jumătate de secol, a determinat studioul din Hollywood să vândă o parte din proprietate, care formează în prezent districtul de afaceri Century City.

viewscnt
Afla mai multe despre
21 century fox
disney