Germania bifează un record național și devine prima țară europeană care a depășit 1 milion de vaccinări în 24 de ore

Germania bifează un record național și devine prima țară europeană care a depășit 1 milion de vaccinări în 24 de ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2021

Germania a administrat 1,1 milioane de doze de vaccin anti-Covid, un record național, devenind prima țară europeană care a depășit un milion de inoculări în 24 de ore pe măsură ce campania de imunizare progresează pe continent, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu 1.089 milioane de doze, cea mai mare țară din UE a vaccinat, de asemenea, pentru prima dată peste 1% din populația sa în 24 de ore, a anunțat ministrul sănătății, Jens Spahn, arată Hotnews.

În lume, doar China, Statele Unite și India, care au populații mult mai mari, au avut rate de vaccinare mai mari în 24 de ore. Aceste trei țări efectuează zilnic câteva milioane de vaccinări.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Recordul european anterior fusese stabilit de Regatul Unit pe 20 martie, când a administrat aproximativ 874.000 de doze într-o singură zi. Franța a atins punctul culminant pe 9 aprilie, cu 513.000 doze administrate, Spania săptămâna trecută, cu 457.000, și Italia pe 9 aprilie, cu 451.000 de doze administrate.

Potrivit acestei comparații mai reprezentative, pe baza mediei glisante a inoculărilor efectuate într-o săptămână în raport cu populația, în Europa, în afara micro-statelor, Ungaria este cea care vaccinează cel mai rapid: în fiecare zi a săptămânii trecute, țara a administrat doze la 1,21% din populația sa.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Urmează Malta (1,01%), Islanda (0,82%) și Regatul Unit (0,76%). Germania ocupă locul cinci pe continent, potrivit datelor compilate de AFP.

Celelalte țări mari din Europa de Vest vaccinează mai lent, în special Italia (0,62%), Spania (0,57%) sau Franța, cu 0,56% din populație pe zi în medie în ultimele șapte zile.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În total, în Germania, 26% din populație a primit cel puțin o doză și 7,5% sunt complet vaccinați, comparativ cu 22% și respectiv 9% în Franța.

În Marea Britanie, jumătate din populație a făcut până acum cel puțin o injecție, iar o cincime este imună.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
vaccin