Grupul financiar ceh Penta Investments continuă lungile negocieri pentru cumpărarea A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România: Povestea încă nu s-a încheiat!

Grupul financiar ceh Penta Investments continuă lungile negocieri pentru cumpărarea A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România: Povestea încă nu s-a încheiat!
scris 11 dec 2017

Grupul financiar ceh Penta Investments, prezent în România prin operatorul de jocuri de noroc Fortuna și farmaciile Arta, preluate recent, continuă lungile negocieri pentru cumpărarea A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, care deține rețeaua de farmacii Sensiblu și Punkt, precum și distribuitorul Mediplus, într-o tranzacție evaluată la peste 300 de milioane de euro. Primele discuții pentru această tranzacție au început încă din 2011 și au fost reluate în primăvara acestui an mai aplicat, cu hotărârea de a fi finalizate până la finele anului în curs.

"Povestea încă nu s-a încheiat", a declarat pentru Profit.ro Ivo Mravinac, purtător de cuvânt al Penta.

Fondat în 1994, grupul A&D Pharma operează trei linii de busines: Mediplus (distribuție de produse farmaceutice), Sensiblu (retail farmaceutic), Punkt (rețea de farmacii) și A&D Pharma Marketing & Sales (servicii cu valoare adaugată producătorilor internaționali de medicamente, în zona Europei Centrale și de Est).

Anul trecut, grupul a avut afaceri cumulate de peste 1,3 miliarde euro, fiind lider pe piața locală de distribuție de medicamente.

Grupul A&D Pharma este controlat de Ludovic Robert, Walid Abboud, Michel Eid și Roger Akoury, însă după unele neînțelegeri intervenite între acționari, aceștia și-au separat participațiile în cadrul mai multor companii în care erau împreună asociați, inclusiv în cadrul A&D Pharma.

În vara acestui an, BRD-Groupe Société Générale și UniCredit Bank au acordat A&D Pharma un credit sindicalizat de peste 177 milioane euro, pe 5 ani, inclusiv pentru a-și refinanța o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2015.

Tranzacție: Tibbett Logistics, jucător de top pe piața de logistică din România, a fost preluat de japonezii de la Yusen Logistics, parte a uneia dintre cele mai mari și mai vechi companii de transport din lume CITEȘTE ȘI Tranzacție: Tibbett Logistics, jucător de top pe piața de logistică din România, a fost preluat de japonezii de la Yusen Logistics, parte a uneia dintre cele mai mari și mai vechi companii de transport din lume

Penta Investment Group este acționarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive și jocuri de noroc, care în toamna acestui an a finalizat în România preluarea companiilor Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena de la Fortbet Holdings, într-o tranzacție de 47 de milioane de euro.

În acționariatul Fortuna, cu 10% din acțiuni, este Franklin Templeton Investment Funds, din grupul financiar care administrează și Fondul Proprietatea.

Penta Investment controlează și lanțul farmaceutic Dr Max, unul dintre cele mai puternice din regiune, lider pe piața din Cehia și Slovacia, despre care Profit.ro a anunțat în vară că intră în România prin preluarea a patru firme locale care operează farmaciile Arta. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cefc
pro tv
cme