Grupul japonez Daikin, afaceri în creștere pe piața din România

Grupul japonez Daikin, afaceri în creștere pe piața din România

Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania

scris 11 iun 2019

Subsidiara locală a producătorului japonez de aparate de aer condiționat Daikin a înregistrat în anul financiar 2018-2019 o cifră de afaceri în valoare de 28.6 milioane de euro, creștere de 12% față de anul anterior.

„Atât segmentul rezidențial, cât și cel comercial au înregistrat o creștere în decursul anului 2018, cea mai mare dezvoltare fiind pe zona de proiecte cu soluții VRV și aparate de aer condiționat din gama Flagship, cu 25%, respectiv 66%”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.

Printre proiectele în care a fost implicată în 2018 se regăsesc Palatul Telefoanelor (București), clădirea de birouri The Light (București), complex Lebăda Luxury Resort & Spa (Delta Dunării), Hala Centrală (Iași), Courtyard by Marriott (București), MARe Muzeu (București), Expo Business Park (București) și Novis Plaza (Cluj Napoca).

FOTO IKEA înlătură \ CITEȘTE ȘI FOTO IKEA înlătură "misterul" și anunță când deschide magazinul nr 2 din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

În segmentul rezidențial, Daikin a furnizat și anul trecut soluții de climatizare pentru ansamblurile rezidențiale de lux din București, precum Aviației Park, Barrio Residence și Caramfil 85. 

În Europa, compania are aproximativ 7.600 de angajați și mai multe fabrici de producție cu sediul în Belgia, Cehia, Germania, Italia, Turcia, Marea Britanie, Spania și Austria.

Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 43 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

Printre competitorii ai Daikin sunt Carrier, LG, Samsung sau Panasonic.

viewscnt
Afla mai multe despre
daikin romania
aer conditionat
vanzari