Grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu, își va stabili hub-ul de producție în România, relocând o parte din producția din Ungaria și Lituania, după tranzacția Te-Rox anunțată în premieră de Profit.ro

Grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu, își va stabili hub-ul de producție în România, relocând o parte din producția din Ungaria și Lituania, după tranzacția Te-Rox anunțată în premieră de Profit.ro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 dec 2020

Grupul suedez Holmbergs Safety Systems, unul dintre cele mai importante nume în domeniu, cu fabrici în Europa, Hong Kong, SUA și China și vânzări anuale de peste 40 milioane euro, își va stabili hub-ul de producție în România, relocând o parte din producția din Ungaria și Lituania spre România. Grupul suedez a preluat compania Te-Rox Prod din Pașcani, adusă de Doina Cepalis, una dintre cele mai mari antreprenoare din România, în Topul producătorilor de centuri de siguranță, huse și scaune auto pentru copii din Europa, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro și confirmată ulterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, România devine, prin fabricile Te-Rox Prod de la Pașcani, Roman și Ruginoasa, hub-ul central de producție al grupului, de unde produsele vor ajunge pe piețele din Europa, SUA și Asia.

Doina Cepalis, fondatoarea și proprietara Te-Rox Prod, va avea în continuare un rol important în grup, urmând să fie administrator al afacerilor din România ale grupului și să ocupe un loc în Consiliul de Administrație.

În 2018, Doina Cepalis și Roxana Cepalis au primit Premiul “Lider European pe o piață de nișă” în Gala Profit.ro.

La finele anului 2018, cum a anunțat Profit.ro, Doina Cepalis a transferat fiicei sale, Roxana Cepalis (33 de ani), un pachet de 25% din acțiunile firmei. Fiica era deja în structura acționariatului, cu o participație de 0,057%. 

Acum, întregul pachet de acțiuni a fost vândut grupului suedez Holmbergs. 

Doina Cepalis spunea anterior că este în negocieri cu un fond de investiții, pe care nu l-a nominalizat, vorbind însă doar despre cedarea unei participații minoritare pentru dezvoltarea firmei, nu a întregului business, cum a fost semnat acum.

În primăvara anului trecut, Doina Cepalis a intrat pe piața imobiliară, lansând la Iași, în comuna Miroslava, construcția a 140 de case.

Brâncuși CITEȘTE ȘI Brâncuși

Cepalis investește în acest complex imobiliar alături de soțul ei și încă doi parteneri de afaceri, familia Carolina și Bogdan Narcis Neculai, pe o suprafață de 10 hectare. Ultimul asociat în proiectul imobiliar este proprietarul unei firme de transport mărfuri, conform presei locale.

EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu discută vânzarea, din nou, a Prosport, la pachet cu brandul Promotor. Cu cine negociază CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu discută vânzarea, din nou, a Prosport, la pachet cu brandul Promotor. Cu cine negociază

Înființată în aprilie 2007, cu doar 10 angajați și un capital de 10.000 de euro, Te-Rox Prod a pornit prin a produce huse pentru scaune auto de copii și centuri de siguranță în sistem lohn pentru compania franceză Team Tex.

În 2008 a renunțat la producția lohn, fabrica începând să exporte produse sub propriul nume, iar performanțele economine înregistrare de firmă în anii ce au urmat pot fi calificate drept „exotice” pentru România, reușind să se impună la nivel mondial în nișa producătorilor de echipamente de siguranță pentru copii.

În 2007, când a fost înființată, Te-Rox Prod a avut afaceri de 250.000 de euro din vânzarea de huse și soluții de siguranță pentru scaunele auto pentru copii. Un an mai târziu, cifra de afaceri a crescut la 4 milioane de euro, pentru ca în 2009 să fie de 11 milioane de euro, propulsând-o în poziția de lider european.

În prezent, grupul de firme Te-Rox are 4 puncte de lucru în regiunea Moldova. Anul trecut, cu peste 720 de angajați, compania a avut afaceri de 87,2 milioane lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.

Holmbergs, cu sediul în Halmstad, a fost fondat în 1938 în Suedia și a început să fabrice componente pentru centurile de siguranță încă din anii 1950. La acest moment, cu 460 de angajați, grupul este controlat de fondul de investiții FSN Capital, cea mai importantă firmă de investiții din nordul Europei.

În ianuarie 2018, Holmbergs a achiziționat  compania austriacă Fasching Safety Belts, furnizor de centuri de siguranță pentru autobuze și autocare.

Grupul suedez Holmbergs livrează anual sisteme de siguranță pentru peste 13 milioane de scaune auto pentru copii.

viewscnt
Afla mai multe despre
te-rox prod
cepalis
holmbergs