Guvernul german discută noi măsuri, concentrate pe hoteluri și restaurante

Guvernul german discută noi măsuri, concentrate pe hoteluri și restaurante
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2020

Politicienii guvernului de coaliție al cancelarului german Angela Merkel au semnalat un sprijin suplimentar pentru întreprinderi și populație în lupta cu criza coronavirusului, concentrat pe hoteluri, restaurante și plata angajaților cu programe part-time.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dehoga, o asociație din domeniul industriei care include o mare parte din firmele mici, deținute de familie, a declarat pentru Bild am Sonntag că aproximativ 70.000 de operatori de restaurante și hoteluri, care angajează 223.000 de persoane, s-ar putea confrunta cu insolvența, deoarece până la sfârșitul lunii aprilie vânzările pierdute sr vor ridica până la 10 miliarde de euro, arată news.ro.

Ministrul economiei, Peter Altmaier, membru al partidului conservator al cancelarului Merkel, a declarat într-un interviu acordat aceluiași ziar că a fost de acord că sectorul are nevoie de sprijin pentru a se relansa.

GALERIE FOTO România, de Paști - Lumină prin fereastră și preoți cu măști CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO România, de Paști - Lumină prin fereastră și preoți cu măști

”Este clar că vom avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a împiedica ca o mare parte din aceste companii să renunțe și să dispară de pe piață”, a spus el.

Altmaier a spus că va analiza eventual scăderea taxelor pe valoarea adăugată pentru industriile respective, dar și-ar putea imagina și acordarea unor subvenții concrete pentru modernizare și mpăsuri de reducere a costurilor.

Numărul cazurilor noi de infecții cu coronavirus a scăzut, iar el al persoanelor vindecate a crescut în ultimele zile.

Însă politicienii și autoritățile sunt de acord că activitățile economice pot fi reluate numai doar treptat, pentru a evita un nou val al epidemiei.

GALERIE FOTO Mesaje de susținere proiectate pe fațada Parlamentului, în noapte CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mesaje de susținere proiectate pe fațada Parlamentului, în noapte

Ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, care reprezintă partidul social-democrat (SPD), a afirmat într-un interviu acord publicației Welt am Sonntag, a inclus hotelurile între industriile care ar trebui să primească ajutoare.

Altmaier însă s-a diferențiat de Scholz, care a propus creșterea impozitelor aplicate veniturilor ridicate, pentru a finanța programele de ajutor financiar.

„Veniturile mai mari ale statului se obțin în principal prin creștere economică și investiții mai puternice”, a spus Altmaier.

Guvernul discută, de asemenea, creșterea contribuției statului la un program care susține salariile angajaților part-time ai companiilor, pentru a stimula puterea de consum, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, membru al SPD.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
virus
hotel
restaurant