Înțelegere BERD și Aquila - împrumut de 5 milioane euro și opțiune BERD de a cumpăra acțiuni de la fondatorii grupului

Înțelegere BERD și Aquila - împrumut de 5 milioane euro și opțiune BERD de a cumpăra acțiuni de la fondatorii grupului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Grupul Aquila au agreat termenii unui împrumut în valoare de 5 milioane de euro și a unei opțiuni BERD de a cumpăra acțiuni de până la 5 milioane de euro de la fondatorii grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Calculul este că pachetul financiar agreat va permite Aquila să finanțeze consolidarea și extinderea portofoliului său de mărci proprii, să investească în automatizarea depozitelor sale, implementarea unui nou sistem ERP, precum și pentru alte nevoi de capital de lucru și investiții. Aceste proiecte vor îmbunătăți acoperirea mărcilor proprii ale Aquila, vor crește productivitatea în depozite și vor ridica gradul general de digitalizare al operațiunilor companiei.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Înființată în 1994, Aquila, dezvoltat de antreprenorii prahoveni Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile, este unul dintre liderii firmelor de transport și distribuție la nivel național.

BERD a fost înființată în 1991, la scurt timp după căderea comunismului în Europa, cu scopul consolidării economiilor de piață și a democrațiilor în peste 30 de țări, inițial din Europa Centrală și Asia Centrală, mandatul fiind extins ulterior pentru a acoperi și state din sud-estul Mediteranei, precum și West Bank și Fâșia Gaza.

Banca este deținută în prezent de 70 de state și 2 instituții interguvernamentale, și anume Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

România este acționar BERD încă de la înființarea băncii. Între timp, BERD a devenit unul unul dintre principalii investitori instituționali în economia locală, cu investiții agregate de peste 9,2 miliarde de euro, din care 70% în sectorul privat.

Anul trecut, BERD a investit o sumă record de 11 miliarde de euro în regiunile în care este prezentă, în principal pentru atenuarea efectelor pandemiei de coronavirus.

Pentru anul în curs, banca estimează investiții totale de aproximativ 10 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
aquila
depozit
transport
apahida