BERD a investit o sumă record de 11 miliarde euro în 2020

BERD a investit o sumă record de 11 miliarde euro în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat joi că în 2020 și-a majorat investițiile până la un nivel record de 11 miliarde de euro, pentru a ajuta economiile din regiunea în care activează pentru a face față efectelor pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În raportul său anual, banca de dezvoltare a precizat că a investit o sumă record de 11 miliarde de euro în 411 de proiecte, în creștere cu 10% comparativ cu 2019, când a investit 10,1 miliarde euro pentru a finanța 452 de proiecte. În plus, anul trecut Turcia a devansat Egiptul devenind cel mai mare beneficiar de finanțare de la BERD, în condițiile în care a primit investiții de 1,68 miliarde de euro de la BERD, din care peste jumătate au mers spre băncile turcești.

CONFIRMARE Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România, transformă în centru comercial fosta hală de reparații a Utilaj Transport din București CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România, transformă în centru comercial fosta hală de reparații a Utilaj Transport din București

Pe lângă propriile sale investiții, BERD a mobilizat în mod direct 1,2 miliarde euro de la alți investitori în anul 2020. Banca de dezvoltare a continuat să își concentreze sprijinul pe sectorul privat, care a primit 72% din investițiile totale făcute de BERD anul trecut, scrie Agerpres.

"Investițiile noastre au fost semnificativ mai mari decât în anul precedent și de asemenea am oferit sprijin pentru a ajuta sectorul privat să treacă prin criză", a declarat președintele BERD, Odile Renaud-Basso.

De asemenea, BERD a informat că în 2020 a înregistrat un profit de 100 milioane de euro, în scădere față de profitul net de 1,4 miliarde euro în 2019. Instituția financiară internațională urmează să dea publicității peste câteva săptămâni rezultatele financiare complete.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
investitii