2,5 miliarde de smartphone-uri au la bază Android

2,5 miliarde de smartphone-uri au la bază Android
scris 8 mai 2019

La 10 ani de când a fost lansată prima versiune de Android, sistemul de operare al celor de la Google a ajuns să fie folosit pe 2,5 miliarde de telefoane.

Alături de multe alte noutăți, printre care o nouă versiune de Android și o nouă serie de smartphone-uri Pixel, oficialii Google au anunțat în prima zi de Google I/O că în acest moment sunt activate 2,5 miliarde de telefoane care folosesc Android.

Cifra arată încă o dată, dacă mai era nevoie, succesul de care se bucură sistemul de operare pentru smartphone-uri dezvoltat de Google, sistem care anul acesta aniversează 10 ani.

Și ritmul de creștere pe care Android îl are la 10 ani de când a fost lansat și în condițiile de saturație a pieței este impresionant. 25% din creștere a venit în ultimii doi ani, după ce în 2017 numărul de smartphone-uri cu Android ajunsese la 2 miliarde.

Google prezintă noua serie de smartphone-uri Pixel - prețuri mai mici decât anul trecut, dar cu anumite compromisuri. Cum vor ajunge în România CITEȘTE ȘI Google prezintă noua serie de smartphone-uri Pixel - prețuri mai mici decât anul trecut, dar cu anumite compromisuri. Cum vor ajunge în România

De asemenea, estimarea oficială este făcută pe baza statisticilor create de Play Store. Nu sunt luate în calcul telefoanele care folosesc versiuni modificate de Android, precum Fire OS al celor de la Amazon și majoritatea smartphone-urilor cu Android vândute în China.

Dacă estimarea ar fi inclus absolut toate versiunile de Android existente la ora actuală pe piață, am fi avut o cifră semnificativ mai mare decât cele 2,5 miliarde anunțate acum de Google.

Android aniversează 10 ani de existență și va ajunge anul acesta la a zecea versiune. Numită Android Q, aceasta va fi lansată în toamnă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
android
google
smartphone