2016 pe piața smartphone-urilor: Samsung Galaxy S7, Apple iPhone 7 și alte modele mult așteptate

2016 pe piața smartphone-urilor: Samsung Galaxy S7, Apple iPhone 7 și alte modele mult așteptate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 dec 2015

Apple, Samsung, Sony și LG sunt doar câteva dintre companiile care vor lansa noi modele de telefoane inteligente în 2016, iar zvonurile despre smartphone-urile care vor intra pe piață anul viitor nu au întârziat să apară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Samsung Galaxy S7

Samusung Galaxy S7 ar putea fi lansat pe 21 februarie, cu o zi înaintea târgului Mobile World Congress, potrivit International Business Times.

Telefonul ar urma să fie disponibil în mai multe variante, pe lângă versiunea principală, urmând să fie lansate, probabil, Galaxy S7 Edge - cu ecran curbat - și modelele de dimensiuni mai mari, S7+ S7 Edge+.

Potrivit zvonurilor apărute, Galaxy S7 ar putea avea un ecran care răspunde la intensitatea atingerii, permițând utilizatorului să aleagă între multiple aplicații, o funcție asemănătoare cu 3D Touch de pe iPhone 6S.

Telefonul ar urma să aibă două variante de procesor, Samsung Exynos 8890 și Snapdragon 820 de la Qualcomm, o cameră foto îmbunătățită și port USB-C cu funcție de încărcare rapidă.

Noul smartphone al celor de la Samsung ar putea include și un scanner pentru iris, utilizatorii putând folosi această funcție pentru blocarea și deblocarea dispozitivului.

Apple iPhone 7

Noul iPhone va fi, probabil, lansat la începutul lunii septembrie și, deși nu există deocamdată foarte multe informații despre noul telefon de la Apple, acesta este așteptat să aibă un procesor cu performanțe mai ridicate (A10), port USB-C cu funcție de încărcare rapidă și o camera foto îmbunătățită.

Totodată, iPhone 7 ar putea fi cu cel puțin un milimetru mai subțire decât iPhone 6S, iar pentru ca acest lucru să poată fi realizat, Apple ar urma să renunțe jack-ul pentru căști de 3,5 mm.

Sony Xperia Z6

Xperia Z6 de la Sony va fi, cel mai probabil, lansat fie în februarie, când are loc Mobile World Congress, fie în septembrie, la târgul IFA de la Berlin. Potrivit informațiilor disponibile până acum, noul model de smartphone al celor de la Sony ar urma să aibă carcasă metalică și procesor Snapdragon 820 Qualcomm.

Xperia Z6 ar urma să fie disponbil în trei versiuni, cea clasică, una de dimenisiuni mai reduse (mini) și un Z6 Premium, dar există și voci care susțin că noua familie Z6 ar putea fi chiar mai numeroasă.

Pe parcursul anului viitor, Sony intenționează să lanseze și două versiuni de tablete Xperia Z6, una care să concureze cu iPad Air și alta, care se va numi probabil Xperia Z6 Tablet Compact, care va rivaliza cu iPad mini.

 LG G5

Noul LG G5 ar putea fi lansat în primăvara anului 2016, la un an după predecesorul său, LG G4.

Telefonul ar urma să aibă un ecran de cel puțin 5,3 inci, cu o rezoluție QHD (2560 x 1440 pixeli), un procesor Snapdragon 820 de la Qualcomm și 3GB RAM. Spațiul de stocare va putea fi suplimentat folosind un card microSD.

Totodată, dispozitivul ar urma să aibă cameră foto principală de 16 megapixeli și o cameră frontală de 8 megapixeli.
 

Pe lângă modelele de mai sus, despre care sunt disponibile cele mai multe informații, și alte companii - Microsoft, HTC, Motorola, Blackberry, Honor și Huawei - intenționează să lanseze noi telefoane anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
smartphone
telefon
flagship
sony
lg
huawei
iphone
samsung
2016
tendinte
zvon