2024 va aduce primele dispozitive certificate pentru Wi-Fi 7

2024 va aduce primele dispozitive certificate pentru Wi-Fi 7
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 ian 2024

Cel mai nou standard wireless, care promite viteze semnificativ mai mari de transfer, va fi disponibil de anul acesta pe piață pe dispozitive certificate oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Wi-Fi Alliance, organizația care guvernează tehnologia wireless, anunță că a început să certifice dispozitivele care vor fi dotate cu această tehnologie.

Certificarea va duce, în curând, la apariția pe piața a numeroase dispozitive cu Wi-Fi 7, de la telefoane și tablete, la laptopuri și routere.

Volkswagen pune ChatGPT pe mașini CITEȘTE ȘI Volkswagen pune ChatGPT pe mașini

Dispozitive cu Wi-Fi 7 au fost lansate și până acum, însă, fără a avea certificarea oficială acordată de Wi-Fi Alliance. Certificarea vine să garanteze că dispozitivele respectă specificațiile tehnice și oferă nivelul de performanță așteptat.

Wi-Fi 7 este prima versiune construită de la zero pentru banda de 6GHz - cel mai lat și mai rapid spectru wireless, folosit prima oară de dispozitivele cu Wi-Fi 6.

Noul standard aduce o dublare a lățimii de bandă, de la 160MHz la 320MHz, ceea ce însemna că, cel puțin în teorie, download-ul s-ar putea face cu peste 2 Gbps.

viewscnt
Afla mai multe despre
wi-fi 7
wireless
telefoane
laptopuri
routere