4 candidați au rămas în cursa pentru postul de șef ANCOM, vacantat după demisia lui Grindeanu. Majoritatea celor respinși nu au avut cazierul judiciar depus la dosar

4 candidați au rămas în cursa pentru postul de șef ANCOM, vacantat după demisia lui Grindeanu. Majoritatea celor respinși nu au avut cazierul judiciar depus la dosar
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 oct 2020

Un număr de 4 din 14 candidați au rămas în cursa pentru șefia Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), post vacant după demisia lui Sorin Grindeanu. Dosarele celorlalți 10 candidați au fost respinse, în majoritatea cazurilor, pentru că nu au inclus și cazierul judiciar. Astăzi, plenul reunit al Parlamentului va desemna noul președinte al Autorității, care reglementează o piață de aproximativ patru miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Candidații admiși sunt sunt Ion Smeeianu, Vlad Ștefan Stoica, Manuela Catrina și Mircea Valentin Rozolea.

Candidații respinși sunt Alin Gheorghe Bălan, Ovidiu Iosif, Dorina Rodica Androne, Claudiu Ștefan Rădoi, Robert Bujgoi, Paul Marian Șaramet, Elena Ioana Coman, Alexandru Ioan Lucan, Eugen Lucan și Aurel Cătălin Stoichiță, ultimii pentru că nu au îndeplinit condiția unei experiențe de cel puțin 5 ani în domeniul comunicațiilor sau în domeniul juridic sau economic în general.

Smeeianu a mai condus instituția în perioada 2000 - 2005, pe vremea când instituția funcționa sub denumirea Autoritatea Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației (ANRCTI). Vlad Stoica a fost șef al Cancelariei premierului Victor Ponta, iar Manuela Catrina a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor în guvernele PSD.

Plenul reunit a luat act săptămâna trecută de demisia lui Sorin Grindeanu de la șefia ANCOM și a vacantat astfel funcția de președinte al Autorității.

Grindeanu a fost ales prim-vicepreședinte al PSD la Congresul partidului din 22 august, iar potrivit legii de funcționare a ANCOM, președintele instituției nu poate deține alte funcții, cu excepția celor didactice.

Google vrea să transforme YouTube într-o destinație majoră pentru cumpărături CITEȘTE ȘI Google vrea să transforme YouTube într-o destinație majoră pentru cumpărături

Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis joi prelungirea perioadei depunerii candidaturilor pentru șefia ANCOM până luni. Inițial termenul era vineri.

Un plen reunit va avea loc marți, de la ora 13.00. Votul  în plen va fi cu buletine, cu prezența fizică a deputaților și senatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
sorin grindeanu