Piața PC-urilor, la cea mai mai mare creștere din ultimii 10 ani

Piața PC-urilor, la cea mai mai mare creștere din ultimii 10 ani
scris 12 oct 2020

Coronavirusul a motivat oamenii să cumpere mai multe PC-uri, pentru a lucra de acasă, ceea ce a făcut ca piața să înregistreze o creștere spectaculoasă în al treilea trimestru.

Piața de PC-uri crescut în al treilea trimestru, conform Canalys, cu 12,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, după ce au fost vândute 79,2 milioane de unități. Este cea mai mare creștere pe care a această piață a înregistrat-o în ultimii 10 ani.

Performerele categoriei au fost laptopurile, care au ajuns la 64 milioane de unități livrate. Dacă laptopurile au crescut spectaculos, cu 28,3%, desktop-urile au mers în direcția opusă, scăzând cu 26%.

Huawei, exclusă din inima UE, după ce Nokia a câștigat contracte pentru rețele 5G în Belgia CITEȘTE ȘI Huawei, exclusă din inima UE, după ce Nokia a câștigat contracte pentru rețele 5G în Belgia

Cele mai mari creșteri le-au avut Acer și Apple, companii care ocupă locurile 5 și 4 în piață. Acer a crescut cu 15% după ce a livrat 5,6 milioane de unități, iar Apple, care a livrat 6,3 milioane unități, a crescut cu 13,2%.

Lupta pentru poziția de lider a pieței se dă în continuare între Lenovo și HP, cu un ușor avantaj pentru Lenovo dar cu o creștere puțin mai mare pentru HP. Lenovo a crescut cu 11,4% după ce a livrat 19,2 milioane de unități, iar HP a ajuns la 18,6 milioane de unități, crescând cu 11,9%.

Din top 5, singurul producător care a scăzut a fost Dell. Al treilea jucător al pieței a scăzut cu 0,5%, după ce a livrat 11,9 milioane de unități.

Canalys nu oferă și o predicție pentru ultimul trimestru al anului, dar, ținând cont de un iminent val doi al infectărilor cu COVID-19, piața PC-urilor se va menține pe plus față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
apple
hp
dell
acer