43% din veniturile realizate de industria muzicală anul trecut au venit de la serviciile de streaming

43% din veniturile realizate de industria muzicală anul trecut au venit de la serviciile de streaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 apr 2018

Serviciile de streaming muzical precum Spotify, Apple Music sau Google Music contribuie din ce în ce mai consistent la veniturile obținute de artiști și casele de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În 2017, conform unui studiu realizat de MIDiA Research, industria muzicală a obținut venituri în valoare de 17,4 miliarde de dolari, cu 8 procente mai mult decât anul anterior.

Dintre acestea, 7,4 miliarde de dolari vin de la serviciile de streaming care plătesc un anumit procent pentru fiecare melodie ascultată de un utilizator.

Profesorul Kogan își apără activitățile în scandalul Facebook CITEȘTE ȘI Profesorul Kogan își apără activitățile în scandalul Facebook

Veniturile din streaming au reprezentat 43% din totalul veniturilor obținute anul trecut. Acestea au crescut cu 39% față de 2016.
Cea mai importantă piață este cea din Statele Unite, care a generat 40% din totalul veniturilor obținute de industria muzicală în 2017.

Accesul facil la serviciile de streaming are și alte efecte benefice care, în final, se reflectă tot în veniturile obținute. De exemplu, în ultimii patru ani pirateria de muzică a scăzut cu 50%.

Tot serviciile de streaming au contribuit și la schimbarea comportamentului consumatorilor de muzică. Albumele muzicale contează din ce în ce mai puțin, utilizatorii preferând listele de melodii chiar generate automat în multe cazuri - o facilitate care servește utilizatorului muzică pe gustul său și îl ajută pe acesta să descopere melodii și artiști noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
muzica
streaming