A început procesul Facebook cu fiscul american. Miza - nouă miliarde de dolari

A început procesul Facebook cu fiscul american. Miza - nouă miliarde de dolari

Foto: Klevo | Dreamstime.com

scris 19 feb 2020

Într-o instanță din San Francisco a început marți un proces în care IRS (Internal Revenue Service, autoritatea fiscală din SUA) solicită Facebook plata unor restanțe de nouă miliarde de dolari, transmite AFP. În fața judecătorului urmează să compară mai mulți reprezentanți de rang înalt al companiei.

Dosarul se referă la un transfer de proprietate intelectuală efectuat în 2010 de Facebook către o filială din Irlanda. Fiscul acuză compania că a declarat o valoare mai mică decât cea reală a tehnologiei transferate, scăzând astfel suma datorată ca impozit Statelor Unite, scrie Agerpres.

Călugăreanu/Dudaș: Schimbări la rambursări de TVA - va fi extins sistemul de rambursare cu control ulterior la toate categoriile de contribuabili. În circa 90% din cazuri rambursările vor fi fără control anticipat CITEȘTE ȘI Călugăreanu/Dudaș: Schimbări la rambursări de TVA - va fi extins sistemul de rambursare cu control ulterior la toate categoriile de contribuabili. În circa 90% din cazuri rambursările vor fi fără control anticipat

Facebook susține că filiala irlandeză a plătit de fapt mai mult decât valoarea reală a activelor, ceea ce a dus la o supraimpozitare în SUA.

Procesul ar putea crea un precedent în justiția americană referitor la practica uzuală a multinaționalelor de a-și transfera profiturile în țările cu impozite mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
fisc
internal revenue service
taxe