A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste”

A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste”
scris 20 feb 2020

Informaticianul Larry Tesler, inventatorul unor comenzi precum „Cut”, „Copy” și „Paste”, a murit la vârsta de 74 de ani, informează BBC.

Tesler a început să lucreze în Silicon Valley la începutul anilor 1960, când computerele nu erau accesibile majorității oamenilor. Grație inovațiilor pe care le-a gândit - inclusiv comenzile „Cut”, „Copy” și „Paste” - ele au devenit ușor de înțeles și de utilizat, scrie News.ro.

Una dintre cele mai utilizate comenzi, „Copy - Paste”, a fost bazată, aparent, pe o veche metodă de editare - porțiuni de text imprimat erau tăiate, fizic, și lipite unele de altele.

Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor, achitat definitiv în dosarul Microsoft - numit administrator la Radiocom CITEȘTE ȘI Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor, achitat definitiv în dosarul Microsoft - numit administrator la Radiocom

Comanda a fost încorporată în softul Apple pe computerele Lisa în 1983 și pe Macintosh, tip de computer care a fost lansat anul următor.

Tesler a lucrat o bună perioadă pentru Xerox. „Inventatorul Cur/Copy & Paste, Find & Replace și altele, a fost fostul cercetător Xerox Larry Tesler. Ziua voastră de lucru este mai ușoară mulțumită ideilor lui revoluționare”, a transmis compania pe Twitter.

Larry Tesler s-a născut în New York, în 1945, și a studiat la Stanford (California). După absolvire, s-a specializat în designul interfaței  cu utilizatorul.

A lucrat pentru companii importante. A început la Xerox Palo Alto Research Center (Parc), înainte ca Steve Jobs să îl aducă la Apple, unde a petrecut 17 ani și a devenit cercetător principal.

După ce a plecat de la Apple, a înființat un start-up educațional și a lucrat pentru scurte perioade la Amazon și Yahoo!.

viewscnt
Afla mai multe despre
larry tesler
cut
copy