Germania ia în considerare monitorizarea serviciilor de mesagerie criptată

Germania ia în considerare monitorizarea serviciilor de mesagerie criptată
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2020

Ministrul german de interne Horst Seehofer urmează să înainteze propuneri pentru ca serviciile de informații interne să monitorizeze serviciile de mesagerie criptată pentru a da de urma extremiștilor, potrivit unei propuneri legislative consultate miercuri de DPA.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Amendamente la legislația care guvernează serviciile - cunoscute în Germania drept birouri pentru protecția constituției - vor asigura o monitorizare parlamentară strictă, scrie Agerpres.

Propunerile urmează să fie înaintate celor 16 landuri germane, fiecare având propriul serviciu de informații, pentru contribuții.

FOTO Facebook testează o interfață cu trei fluxuri de conținut CITEȘTE ȘI FOTO Facebook testează o interfață cu trei fluxuri de conținut

O comisie parlamentară va fi informată dacă un suspect este supravegheat timp de 48 de ore, când mesajele criptate sunt monitorizate sau când computerele sunt piratate.

Experții care îl consiliază pe Seehofer estimează că vor exista 20 până la 40 de cazuri de monitorizare pe an.

Partidul de stânga Die Linke se opune extinderii acestor atribuții. "Problema cu agențiile de protecție constituțională este că au prea multe atribuții, nu prea puține", a declarat Martina Renner, purtătoarea de cuvânt parlamentară a formațiunii pe această temă.

Anchetatorii poliției au deja mijloace adecvate pentru a acționa împotriva rețelelor de dreapta, a adăugat ea. Problema constă mai degrabă în faptul că au acționat prea târziu, crede Martina Renner.

Armin Schuster (CDU), șeful comisiei parlamentare care supervizează serviciile de informații, a respins aceste critici.

Cei care nu vor să permită ca agențiile să aibă atribuții de a efectua căutări online și de a efectua supravegherea telecomunicațiilor "se plâng în același timp de aparenta incompetență a acestora", a spus el.

Tot miercuri, guvernul a decis ca aceia care incită la ură în mediul online, răspândind propagandă nazistă, elogiind acte de violență sau amenințând cu violul, să fie raportați la Biroul poliției federale criminale.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
horst seehofer
germania
mesagerie