Google lansează prima versiune de test pentru Android 11

Google lansează prima versiune de test pentru Android 11
scris 20 feb 2020

Dezvoltatorii de aplicații și jocuri pot instala și testa următoarea versiune de Android, pentru a începe din timp optimizările necesare.

Mai devreme decât ne obișnuise în anii anteriori, și fără nume de prăjituri de data asta, Google a anunțat disponibilitatea primei versiuni “developer preview” de Android 11.

Fără să facă o prezentare a noutăților care vor fi incluse în această versiune de Android, cei de la Google spun că s-au concentrat pe securitate și intimitate. Și, într-adevăr, una din primele facilități ce pot fi observate este posibilitatea acordării temporare drepturilor de acces a localizării.

Cu Android 11, numărul componentelor sistemului de operare ce pot fi actualizate fără contribuția producătorului telefonului a crescut de la 10 la 22. Aceste componente ale Android-ului pot fi instalate via Play Store, ca o aplicație obișnuită, fără a mai aștepta să treacă prin filtrele producătorului.

A început procesul Facebook cu fiscul american. Miza - nouă miliarde de dolari CITEȘTE ȘI A început procesul Facebook cu fiscul american. Miza - nouă miliarde de dolari

Google încearcă astfel să grăbească procesul de actualizare a smartphone-urilor cu Android, una din marile probleme ale ecosistemului care cuprinde sute de modele de telefoane și zeci de versiuni de Android active.

Sub capotă, au fost făcute optimizări pentru diverse tehnologii noi, printre care conexiunile 5G și telefoanele pliabile.

Această versiune nu poate fi instalată “over the air”, nefiind lansată pentru utilizatorii obișnuiți, ci trebuie descărcată de pe site-ul special dedicat de Google și instalată manual.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google