Accesarea contului de Facebook s-ar putea face prin scanare facială

Accesarea contului de Facebook s-ar putea face prin scanare facială
scris 2 oct 2017

Facebook testează în prezent o funcție care le va permite utilizatorilor să-și probeze identitatea prin scanarea trăsăturilor faciale.

La fel ca Face ID, sistemul pe care Apple îl folosește pe IPhone X pentru autentificarea posesorului, Facebook ar putea oferi o tehnologie asemănătoare pentru creșterea nivelului de securitate al conturilor utilizatorilor săi.

Mai mulți utilizatori au postat pe rețelele sociale imagini cu o funcție a aplicației de Facebook care presupune scanarea feței pentru autentificare. Chestionați pe această temă, reprezentanții companiei americane au recunoscut că testează în prezent facilitatea în cauză pe un număr limitat de conturi.

Conform celor de la Facebook, scanarea facială va fi folosită pentru confirmarea identității celor care și-au pierdut accesul la propriul cont – fie și-au uitat datele de logare, fie le-a fost spart contul și schimbată parola.

Scanarea facială va reprezenta un pas suplimentar de protecție pus în funcțiune de Facebook. Nu va înlocui alte proceduri de securitate, precum autentificarea în doi pași cu ajutorul unui cod trimis prin SMS, ci va fi o măsură complementară.

Conturi false pe Twitter și Facebook ale unor activiști de culoare \ CITEȘTE ȘI Conturi false pe Twitter și Facebook ale unor activiști de culoare "Blacktivist", legate de Guvernul rus

Nu este prima oară când Facebook experimentează cu diverse măsuri de securizare a conturilor. Identificarea prietenilor dintr-o serie de fotografii sau o listă scurtă cu prietenii de încredere sunt alte abordări prin care Facebook a încercat să ajute utilizatorii în recuperarea conturilor, fără a permite persoanelor neautorizate să profite de acestea.

În ceea ce privește recunoașterea facială, Facebook s-a lovit în trecut de reticența utilizatorilor și, mai ales, de legislația europeană. Însă, acum, fiind vorba de o măsură de securitate, este posibil ca numărul criticilor să fie mult mai redus.

O funcție de recunoaștere facială are sens atâta vreme cât numărul dispozitivelor mobile care dispun de tehnologia necesară va crește rapid după ce Apple a inclus-o pe iPhone X. O tehnologie similară este disponibilă și pe PC-uri, Microsoft oferind suport în acest sens pe sistemele cu Windows 10.

Accesarea contului de Facebook s-ar putea face prin scanare facială

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securitate
scanare faciala