Acordul de fuziune, de 10 miliarde de euro, dintre Orange și Bouygues a eșuat. Războiul prețurilor rămâne deschis

Acordul de fuziune, de 10 miliarde de euro, dintre Orange și Bouygues a eșuat. Războiul prețurilor rămâne deschis
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 apr 2016

Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, și Bouygues Telecom, numărul trei pe această piață, nu au reușit să ajungă la un acord de fuziune și vor continua să opereze separat, informează Reuters. Se încheie astfel încercările de a atenua războiul prețurilor care a afectat marjele de profit ale celor două companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii, alături de guvernul francez, au negociat, vineri, un acord între Bouygues Telecom și Orange, în valoare 10 miliarde de euro, în urma căruia Bouygues Telecom, ar fi devenit al doilea cel mai mare acționar al Orange, după statul francez, dar nu au reușit să ajungă la un acord în acest sens.

"Pe o piață unde posibilitatea unei consolidări este eliminată pe teremen lung, Bouygues Telecom își va continua strategia pe cont propriu", au afirmat reprezentanții Bouygues, într-o notă.

Orange și Bouygues Telecom au anunțat, la începutul anului, că poartă discuții legate de o eventuală fuziune, compania rezultată urmând să dețină mai mult de jumătate din piața de telefonie mobilă locală.

Elon Musk: Tesla Model 3 are deja 232.000 de comenzi și va trebui să regândim planificarea producției CITEȘTE ȘI Elon Musk: Tesla Model 3 are deja 232.000 de comenzi și va trebui să regândim planificarea producției

Încheierea fără succes a negocierilor a avut la bază divergențele dintre președintele Bouygues, Martin Bouygues, și ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, legate de influența omului de afaceri în companie după finalizarea unui acord și reducerea participației statului francez, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Reuters. Statul francez deține o participație de 23% la Orange.

În urma fuziunii, numărul de operatori telecom din Franța ar fi scăzut de la patru la trei, ceea ce ar fi sprijinit profitabilitatea acestora, afectată, printre altele, de intrarea pe piață a operatorului low-cost IIaid.

"Ei se vor lovi unii pe alții. Statul are o mare responsabilitate în asta. Cel mai mult are de pierdut Bouygues", a apreciat analistul Francois Mallet, de la Kepler Chevreux. 

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
bouygues
telecom
fuziune
acord
franta
operatori