Acțiunile Sony au scăzut cu 9% din cauza ”dificultăților monumentale” provocate de acordul convenit de Microsoft pentru preluarea Activision Blizzard

Acțiunile Sony au scăzut cu 9% din cauza ”dificultăților monumentale” provocate de acordul convenit de Microsoft pentru preluarea Activision Blizzard
scris 20 ian 2022

Acțiunile grupului japonez Sony au scăzut cu 9% din cauza ”dificultăților monumentale” provocate de acordul record convenit de Microsoft pentru preluarea Activision Blizzard, pentru 68,7 miliarde de dolari, transmite Reuters.

În timp ce PlayStation, produsă de Sony, este văzută pe scară largă ca având un avans în fața Xbox, produs de Microsoft, achiziționarea producătorului ”Call of Duty” vine în timp ce Microsoft își extinde agresiv serviciul pe bază de abonament Game Pass.

Sony și-a consolidat în ultimul an rețeaua de studiouri de jocuri la domiciliu și a livrat o serie de hituri exclusive, inclusiv în franciza sa ”Spider-man”, scrie News.ro.

YouTube renunță la orice intenție de a mai concura cu Netflix CITEȘTE ȘI YouTube renunță la orice intenție de a mai concura cu Netflix

”Sony va avea o dificultate monumentală de a rezista în acest război de uzură”, a scris Amir Anvarzadeh, un analist de piață la Asymmetric Advisors, care recomandă vânzarea acțiunilor companiei, într-o notă adresată clienților.

Sony este un pionier în realitatea virtuală și a anunțat luna aceasta câteva detalii despre căștile de generație viitoare, dar jucători netradiționali, cum ar fi proprietarul Facebook, Meta Platforms, investesc în metavers sau în lumi virtuale online.

PlayStation este o sursă majoră de venituri pentru Activision, complicând orice potențială decizie a Microsoft de a elimina titluri din sistemele Sony și de a-și presa rivalul.

Mulți observatori din industrie cred că operabilitatea pe mai multe platforme este esențială pentru succesul unui metavers în care utilizatorii pot juca, face cumpărături și pot lucra în mod liber, deoarece progresele în tehnologia cloud slăbesc legăturile cu hardware-ul voluminos de jocuri care a făcut ca Sony și Microsoft să fie liderii industriei.

”Dacă Microsoft continuă să furnizeze aceste jocuri și platformei PlaySation, asta ar indica că s-ar putea să se poziționeze pentru metavers pe termen lung”, a scris analistul Jefferies Atul Goyal, într-o notă destinată clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
actiuni