Adobe Flash dispare din Windows 10

Adobe Flash dispare din Windows 10
scris 5 mai 2021

Microsoft va elimina tehnologia Adobe Flash din Windows 10 începând cu luna iulie, semnalând sfârșitul unei ere.

Producătorul Windows-ului a anunțat că va începe eliminarea Adobe Flash din propriul sistem de operare în luna iulie. Mutarea este valabilă atât pentru Windows 10, cât și pentru versiuni mai vechi, precum Windows 8.1 sau Windows Server 2012.

Pentru eliminarea Flash-ului, Microsoft folosește un instrument numit “Update for Removal of Adobe Flash Player”. Acesta a fost un update opțional până acum, însă va fi obligatoriu din iulie.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Update-ul major 21H1 pentru Windows 10, care va începe să fie livrat încă de luna aceasta, va avea și el grijă ca Adobe Flash să dispară de pe calculatoarele cu acest sistem de operare.

Microsoft, ca și alți producători de browsere, a eliminat deja Adobe Flash din browser-ul Edge. Acum acesta este scos și din sistemul de operare.

Flash se chinuie să moară de 5 ani deja, de când majoritatea browser-elor au renunțat la el. Chiar și Adobe a încetat anul trecut să-l mai suporte.

Începutul sfârșitului pentru tehnologia celor de la Adobe a fost lansarea primului iPhone, în 2007, atunci când Steve Jobs nu a vrut să-l implementeze în primul smartphone Apple. Treptat, toți producătorii au înțeles că nu mai este nevoie de Flash.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
flash
windows 10