Advent International cumpără operatorul de sateliți Maxar Technologies, pentru aproximativ 4 miliarde de dolari

Advent International cumpără operatorul de sateliți Maxar Technologies, pentru aproximativ 4 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

Firma de capital privat Advent International a convenit preluarea operatorului de sateliți Maxar Technologies, pentru aproximativ 4 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Incluzând datoriile, tranzacția este evaluată la 6,4 miliarde de dolari, marcând una dintre cele mai mari achiziții cu efect de levier din ultimele luni, pe fondul unui mediu de finanțare provocator, care a făcut din ce în ce mai dificilă susținerea achizițiilor care implică firme de capital privat, scrie News.ro.

Vânzătorii de case din Marea Britanie și-au redus prețurile cerute în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani CITEȘTE ȘI Vânzătorii de case din Marea Britanie și-au redus prețurile cerute în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani

Advent s-a angajat să furnizeze 3,1 miliarde de dolari din capitaluri proprii pentru tranzacție, în timp ce British Columbia Investment Management Corporation alocă 1 miliard de dolari.

Advent a oferit 53 de dolari pentru fiecare acțiune Maxar deținută, o primă de aproape 129% față de ultimul preț de închidere al acestora.

Acțiunile Maxar au crescut cu aproximativ 122% în tranzacțiile de vineri.

Maxar și Advent erau în negocieri înainte de a conveni asupra unei înțelegeri, deoarece compania nu a derulat un proces formal de vânzare, potrivit unei surse familiare cu chestiunea.

Advent a abordat compania la sfârșitul primăverii pentru a explora o tranzacție, iar negocierile au început în toamnă, a spus sursa.

Maxar, cu sediul în Westminster, Colorado, are peste 90 de sateliți pe orbită care oferă comunicații, imagini și date clienților, inclusiv guvernului SUA, Intelsat și SiriusXM.

În ultimele luni, Maxar a oferit, printre altele, imagini prin satelit de înaltă rezoluție ale războiului din Ucraina.

Compania este, de asemenea, implicată în programul Artemis al NASA pentru a reveni pe Lună.

Advent a investit aproape 28 de miliarde de dolari în apărare, securitate și securitate cibernetică în ultimii trei ani, portofoliul său de companii sprijinind multe platforme de satelit și de apărare și deservind guvernul SUA și aliații săi.

Acordul este de așteptat să se încheie la jumătatea anului 2023. Acordul include și o perioadă de ”go-shop” de 60 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
advent international
maxar technologies
sateliti