Alibaba a lansat un instrument de inteligență artificială care poate genera imagini din texte

Alibaba a lansat un instrument de inteligență artificială care poate genera imagini din texte
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2023

Gigantul tehnologic chinez Alibaba a lansat un instrument de inteligență artificială care poate genera imagini din texte, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tongyi Wanxiang permite utilizatorilor să introducă solicitări în chineză și engleză, iar instrumentul AI va genera o imagine în diferite stiluri, cum ar fi o schiță sau un desen animat 3D, scrie News.ro.

FOTO Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată CITEȘTE ȘI FOTO Vila Reginei Maria din Mamaia, într-o stare deplorabilă, va fi restaurată

Divizia cloud a Alibaba, care a lansat produsul, a declarat că este disponibil pentru clienții întreprinderilor din China pentru testare beta.

Tongyi Wanxiang este cea mai recentă ofertă de inteligență artificială generativă a Alibaba, deoarece giganții tehnologici din China și SUA caută să avanseze cu tehnologia.

AI generativă se referă la un tip de inteligență artificială care este capabilă să genereze conținut pe baza solicitărilor. Este antrenată pe cantități uriașe de date pentru a putea face acest lucru.

Cel mai faimos exemplu este ChatGPT al OpenAI, care a declanșat cursă din partea celor mai mari jucători din tehnologie de a-și dezvolta propriile chatboturi.

În SUA, Google a lansat chatbotul AI numit Bard. Și în China, Baidu a lansat Ernie Bot și Alibaba a lansat Tongyi Qianwen.

Există deja servicii AI de generare de text în imagine disponibile în acest moment.

DALL-E al OpenAI și un serviciu numit Stable Diffusion sunt două dintre cele mai cunoscute.

VIDEO Prima conferință de presă roboți-oameni. „Nu voi fura locuri de muncă.” CITEȘTE ȘI VIDEO Prima conferință de presă roboți-oameni. „Nu voi fura locuri de muncă.”

”Odată cu lansarea Tongyi Wanxiang, imaginile AI generative de înaltă calitate vor deveni mai accesibile, facilitând dezvoltarea artei inovatoare AI și a expresiilor creative pentru întreprinderi dintr-o gamă largă de sectoare, inclusiv comerțul electronic, jocurile, designul și publicitatea”, a declarat Jingren Zhou, CTO al Alibaba Cloud Intelligence, într-un comunicat de presă.

Giganții tehnologici merg cu atenție în lansarea acestor produse AI generative, pentru a nu intra în conflict cu autoritățile de reglementare.

Companii precum Alibaba și Baidu au fost foarte specifice în modul în care și-au poziționat instrumentele AI.

De exemplu, Alibaba își concentrează ofertele pe întreprinderi. Acest lucru se datorează reglementărilor pe care autoritățile chineze le-au introdus deja în așteptarea tehnologiilor AI generative.

În ianuarie, Beijingul a introdus o reglementare inedită de acest fel, care guvernează ”tehnologiile de sinteză profundă” sau imaginile și videoclipurile modificate de AI. Și, în aprilie, autoritățile de reglementare au lansat proiecte de reguli menite să gestioneze modul în care companiile dezvoltă produse de AI generative.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
inteligență artificială