Amazon testează roboți umanoizi în depozitele sale din SUA

Amazon testează roboți umanoizi în depozitele sale din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2023

Amazon testează roboți umanoizi în depozitele sale din SUA, în cel mai recent semnal că gigantul tehnologic își automatizează tot mai mult operațiunile. Amazon a declarat că această mișcare are ca scop „eliberarea angajaților pentru a livra mai bine pentru clienții noștri”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul  Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank

Programul evenimentului poate fi văzut AICI

Compania a precizat că testează un nou robot numit Digit, care are brațe și picioare și care poate să se deplaseze, să apuce și să manipuleze articole în mod similar cu un om, relatează BBC, citat de G4media.

EXCLUSIV LISTA alimentelor cu preț redus, extinsă cu noi produse. Limită de adaos la alimente importate și neprocesate UPDATE Confirmare oficială CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LISTA alimentelor cu preț redus, extinsă cu noi produse. Limită de adaos la alimente importate și neprocesate UPDATE Confirmare oficială

Un sindicat a declarat că Amazon „își tratează angajații ca pe niște roboți de ani de zile”. „Automatizarea Amazon este [o] cursă cu capul înainte spre pierderea locurilor de muncă”, a declarat Stuart Richards, un organizator al sindicatului britanic GMB.

Amazon a declarat că sistemele sale robotice au contribuit de fapt la crearea a „sute de mii de noi locuri de muncă” în cadrul operațiunilor sale. Potrivit gigantului tehnologic, în prezent are peste 750.000 de roboți care lucrează „în colaborare” cu personalul său uman, fiind adesea folosiți pentru a prelua „sarcini foarte repetitive”.

Directorul tehnologic al Amazon Robotics, Tye Brady, a declarat reporterilor, în cadrul unei conferințe de presă din Seattle, că oamenii sunt „de neînlocuit” și a contestat sugestia că firma ar putea avea depozite complet automatizate în viitor. 

VIDEO CU ROBOȚII AMAZON AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
roboti
depozite
livrare