Analist: Google plătește 9 miliarde de dolari pe an pentru ca Safari să folosească motorul său de căutare

Analist: Google plătește 9 miliarde de dolari pe an pentru ca Safari să folosească motorul său de căutare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 oct 2018

Apple încasează de la Google o sumă estimată la 9 miliarde de dolari pe an pentru ca Google să fie motorul de căutare implicit din browser-ul Safari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform analistului Rod Hall de la Goldman Sachs, Google a ajuns să plătească către Apple, conform unui acord dintre cele două companii, 9 miliarde de dolari pentru ca Safari să-i folosească motorul de căutare.

Suma estimată este valabilă pentru acest an, fiind renegociată recent de cele două companii. Se pare că Apple a cerut în fiecare an mai mulți bani de la Google pentru această facilitate, iar anul viitor Google va plăti și mai mult.

Același analist susține că, în 2019, Google va plăti Apple 12 miliarde de dolari pentru ca motorul său de căutare să fie în continuare configurat ca implicit în Safari.

Reprezentant Bitdefender, despre breșa de securitate a Facebook: Pot fi zeci de mii de hackeri, nici nu se știe câte informații au fost furate. Sfătuim internauții să nu difuzeze prin Internet informații și poze sensibile CITEȘTE ȘI Reprezentant Bitdefender, despre breșa de securitate a Facebook: Pot fi zeci de mii de hackeri, nici nu se știe câte informații au fost furate. Sfătuim internauții să nu difuzeze prin Internet informații și poze sensibile

Rod Hall spune că nu este vorba de o sumă arbitrară cerută de Apple ca un șantaj, ci este calculată pe baza numărului de căutări pe care utilizatorii produselor sale le fac pe Google.

Aceeași sursă susține că Apple reprezintă una dintre cele mai importante surse de trafic pentru motorul de căutare al celor de la Google.

Cele două companii nu fac publice datele înțelegerii privind traficul furnizat de Apple către Google, însă se știe sigur, conform documentelor prezentate într-un proces anterior, că în 2014 această sumă era de doar 1 miliard de dolari.

Conform estimării realizate de analistul de la Goldman Sachs, folosirea Google ca motor implict de căutare aduce pentru Apple venituri mai mari decât servicii precum Apple Music sau iCloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
safari