Analiști: Profitul Samsung Electronics s-a înjumătățit în T2, din cauza problemelor Huawei care au amplificat incertitudinile pentru cipuri

Analiști: Profitul Samsung Electronics s-a înjumătățit în T2, din cauza problemelor Huawei care au amplificat incertitudinile pentru cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2019

Profitul Samsung Electronics s-a înjumătățit în trimestrul al doilea din cauza problemelor Huawei, care au amplificat incertitudinile referitoare la livrările de cipuri, potrivit analiștilor citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vineri, Samsung ar urma să anunțe un declin de 60% al profitului operațional în perioada aprilie-iunie, la 6.000 de miliarde de woni (5,14 miliarde dolari), potrivit firmei Refinitiv SmartEstimate, care se bazează pe estimările realizate de 29 de analiști, scrie News.ro.

Compania de tehnologie a înregistrat un profit operațional de 14.900 de miliarde de woni în aceeași perioadă a anului trecut. Datele finale aferente trimestrului al doilea vor fi publicate spre sfârșitul acestei luni.

INFOGRAFIC Industria IT, în topul celor mai profitabile investiții pentru companiile americane din România. Principalii jucători americani locali CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Industria IT, în topul celor mai profitabile investiții pentru companiile americane din România. Principalii jucători americani locali

Rezultatele trimestriale ale Huawei vor fi cele mai scăzute din aproape trei ani, iar redresarea profiturilor este așteptată după mai multe trimestre, având în vedere că oferta excedentară va continua, pe fondul încetinirii piețelor de tehnologie, potrivit analiștilor.

Samsung, cel mai mare furnizor de cipuri de memorie DRAM și NAND, este și cel mai mare producător de smartphone-uri, o piață unde Huawei, cumpărător de cipuri Samsung, ocupă locul al doilea.

Companii la nivel mondial au fost nevoite să își restricționeze afacerile cu Huawei pentru a respecta sancțiunile comerciale impuse de Washington grupului Huawei din cauza riscurilor de securitate.

”Cât de mult va utiliza Huawei cipuri în viitor este în mod sigur un factor de influență a prețurilor. Deoarece nu sunt multe companii care să cumpere cipuri în locul Huawei, Samsung va trebui să reducă prețurile pentru a le vinde”, a afirmat Jay Kim, analist la firma Sangsangin Investment & Securities.

Samsung anunță data de lansare a următorului său vârf de gamă CITEȘTE ȘI Samsung anunță data de lansare a următorului său vârf de gamă

Deși profiturile din vânzările de cipuri vor fi afectate de reducerea comenzilor din partea Huawei, afacerile cu smartphone-uri ale Samsung vor avea de câștigat de pe urma scăderii cu până la 40% a vânzărilor internaționale de telefoane Huawei. Până acum, Huawei Technologies a beneficiat de un sprijin suficient de puternic în China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, pentru a-și  menține poziția în clasamentul mondial.

Chiar și așa, vânzările de cipuri aduc cea mai mare parte a profitului Samsung, peste două treimi, iar saturarea pieței smartphone-urilor și declinul cererii din partea centrelor de date au tras prețurile în jos.

Prețurile cipurilor DRAM, care permit dispozitivelor să efectueze mai multe sarcini în același timp, nu își vor reveni în semestrul al doilea, a spus Avril Wu, analist la firma de cercetare a pieței TrendForce. În plus, va fi dificil pentru Samsung să își reducă stocurile până în primul semestru al anului 2020.

TrendForce estimează că prețurile cipurilor DRAM au scăzut cu 25% în trimestrul încheiat în iunie. Luna trecută, TrendForce a redus estimarea referitoare la trimestrul iulie-septembrie de la un declin al prețurilor de 10% la 15%-20%.

Apple va fabrica în China computerele Mac Pro CITEȘTE ȘI Apple va fabrica în China computerele Mac Pro

Anul trecut, Samsung a livrat 292 de milioane de smartphone-uri, iar Huawei 205 milioane de dispozitive, potrivit datelor firmei de analiză Counterpoint.

În luna aprilie, Samsung anticipa că vânzările de smartphone-uri și cele de cipuri își vor reveni în a doua jumătate a anului, iar producătorul concurent de cipuri Micron Technology se aștepta la rândul său la o redresare în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
cipuri