Android 13 va fi lansat „în câteva săptămâni”

Android 13 va fi lansat „în câteva săptămâni”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iul 2022

Google a lansat ultima versiune beta pentru Android 13 și spune că versiunea finală este doar la câteva săptămâni distanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

A patra și ultima versiune beta a sistemului de operare dezvoltat de Google este disponibilă pentru a fi testată de dezvoltatori și de utilizatorii care se încumetă și au un smartphone compatibil.

Nu sunt noutăți față de beta-ul anterior, după ce în iunie s-a atins pragul numit „platform stability”, după care nu mai sunt adăugate alte funcții. În schimb, au fost reparate și optimizate diverse module.

TikTok a amânat modificările aduse politicii de confidențialitate pentru publicitate direcționată, la criticile UE CITEȘTE ȘI TikTok a amânat modificările aduse politicii de confidențialitate pentru publicitate direcționată, la criticile UE

Nici Android 13, comparat cu versiunea de anul trecut, nu aduce prea multe noutăți notabile. Este, mai degrabă, un update venit din inerție, pentru că Google ține să lanseze anual câte un update major.

Android 12 a adus multe facilități noi, dar a și creat multe probleme de stabilitate și bug-uri, astfel că, anul acesta Google s-a concentrat mai mult pe repararea problemelor create anterior.

Printre puținele noutăți notabile din Android 13 se numără suportul pentru Bluetooth LE Audio, câteva opțiuni noi privind temele pictogramelor, posibilitatea limitării accesului aplicațiilor doar la anumite fotografii de pe telefon și noi opțiuni ce pot fi folosite pentru a elimina anumite tipuri de notificări nedorite.

Google spune că versiunea finală de Android 13 va fi lansată „în câteva săptămâni”, asta putând însemna luna august, ceea ce este mult mai devreme decât lansarea din octombrie anul trecut a lui Android 12.

Oricum, lansarea oficială nu înseamnă decât că Android 13 va putea fi instalat pe cele mai noi modele din seria Pixel, dezvoltată de Google. Utilizatorii care folosesc telefoanele altor producători vor mai avea de așteptat câteva luni bune, asta dacă producătorul va avea bunăvoința să ofere acest update.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 13
smartphone