Android TV este folosit pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive

Android TV este folosit pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive
scris 13 mai 2022

Grație producătorilor de televizoare care i-au adoptat sistemul de operare, dar și celei mai noi versiuni a stick-urilor de streaming Chromecast, Android TV a crescut cu un procent semnificativ în ultimul an.

Google a discutat, în cadrul conferinței dedicate dezvoltatorilor pe care o desfășoară zilele acestea, și despre Android TV, sistemul de operare pentru televizoare al companiei, care, până nu demult, se numea Google TV.

Cândva în cursul acestui an, utilizatorii vor putea să trimită filme și seriale de pe telefon pe televizorul cu Android TV, pentru a le urmări pe un ecran mai mare în timp ce le controlează fie cu telefonul, fie cu telecomanda, a anunțat compania americană.

VIDEO Google și-a prezentat primul smartwatch CITEȘTE ȘI VIDEO Google și-a prezentat primul smartwatch

Operațiunea va fi inițiată prin intermediul aplicației Google TV (fosta Google Play Movies & TV), o altă victimă a politicilor confuze ale Google de rebranduire și repoziționare, de multe ori neinspirate, a produselor.

Cu aceeași ocazie, Google a anunțat că sistemul său de operare pentru televizoare are acum 110 milioane de utilizatori activi lunar.

În luna mai anul trecut, Android TV avea 80 de milioane de utilizatori, ceea ce înseamnă că acesta a câștigat în ultimul an 30 de milioane de utilizatori.

Dincolo de cea mai nouă versiune de Chromecast, Android TV este adoptat de anumiți producători de televizoare, printre care Sony, TCL și Hisense, însă, surprinzător, încă nu și Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
android tv
google
televizoare