Android va avea un sistem de localizare mult mai precis

Android va avea un sistem de localizare mult mai precis
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mar 2022

Smartphone-urile cu Android care folosesc chipset-uri Snapdragon vor fi localizate cu o precizie mai mare, funcție care va aduce atât beneficii, cât și deservicii utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Qualcomm anunță că va colabora cu Trimble și va folosi serviciul de coreție RTX GNSS, care va oferi o localizare mult mai precisă a telefoanelor cu chipset-uri Snapdragon.

În urma corecției, localizarea se va face cu o aproximare de doar un metru, adică de cinci ori mai precisă decât în prezent.

Google anunță o nouă opțiune pentru protejarea intimității utilizatorilor de Android CITEȘTE ȘI Google anunță o nouă opțiune pentru protejarea intimității utilizatorilor de Android

Prin urmare, utilizatorii ar urma să beneficieze de o localizare mai precisă în cadrul aplicațiilor pe care le folosesc, ceea ce face posibile funcții precum ghidarea navigării pe benzi, care nu era posibilă când localizarea era mai puțin precisă.

Nu doar utilizatorii vor avea de câștigat de pe urma creșterii acurateții localizării. Companiile de publicitate vor ști și ele mai bine unde exact se află aceștia, putând să diferențieze acum între un om care așteaptă autobuzul și unul care stă la rând la covrigi.

O localizare mai corectă va aduce beneficii, dar și preocupări privind propria intimitate pentru utilizatori, care vor putea fi acum localizați mult mai precis și nu doar în propriul folos.

Noua tehnologie va fi disponibilă din al doilea trimestru al acestui an pe telefoanele cu chipset-uri Snapdragon 8 Gen 1 și Snapdragon 888.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
localizare
smartphone
snapdragon