Android va folosi inteligența artificială pentru a crește autonomia smartphone-urilor

Android va folosi inteligența artificială pentru a crește autonomia smartphone-urilor
scris 9 mai 2018

Google a anunțat că viitoare versiune de Android se va baza pe inteligența artificială pentru a gestiona automat aplicațiile și încărcarea procesorului. Cele mai noi tendințe din cele mai interesante, actuale și de viitor domenii ale tehnologiei vor fi prezentate și analizate de experți, factori de decizie guvernamentală și cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum, ajuns la a treia ediție, cel mai important eveniment media al industriei.

Conferința, în care vor fi prezentate și soluțiile care trebuie aplicate de firme pentru obligația GDPR, va fi organizată pe parcursul a două zile, pe 21-22 mai, la hotel Intercontinental din București.

Detalii pot fi aflate AICI.

Android P, următoarea versiune de Android care va fi lansată oficial în toamna acestui an, promite o autonomie mai bună pe baza unui sistem automat de gestionare a resurselor în care este implicată inteligența artificială.

În urma colaborării cu divizia de cercetare DeepMind din cadrul Google, echipa care se ocupă de Android a dezvoltat o funcție inteligentă de reducere a consumului de energie pe care a numit-o Adaptive Battery.

Google copiază gesturile folosite de Apple pe iPhone X, deschizând drumul unei noi generații de smartphone-uri fără butoane fizice CITEȘTE ȘI Google copiază gesturile folosite de Apple pe iPhone X, deschizând drumul unei noi generații de smartphone-uri fără butoane fizice

AI-ul va monitoriza și învăța din felul în care utilizatorul folosește telefonul și aplicațiile instalate. Pe baza informațiile strânse în timp, acesta va putea intui când și ce aplicații va folosi utilizatorul, acționând în consecință pentru închiderea aplicațiilor care nu sunt necesare.

Tot pe baza a ceea ce învață despre utilizator și despre mediul în care acesta folosește cel mai frecvent telefonul, AI-ul va regla automat luminozitatea ecranului pentru a reduce consumului.

Reprezentanții Google spun că, prin anticiparea acțiunilor utilizatorului, AI-ul va reduce cu 30% numărul situațiilor în care procesorul este folosit. O folosire mai rară a procesorului atrage automat un consum mai mic de energie.

Mai multe despre inteligența artificială și cele mai importante domenii ale industriei digitale vor fi dezbătute în cadrul WeLoveDigital.forum, organizat pe 21 și 22 mai.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
android
google
inteligenta artificială