Google copiază gesturile folosite de Apple pe iPhone X, deschizând drumul unei noi generații de smartphone-uri fără butoane fizice

Google copiază gesturile folosite de Apple pe iPhone X, deschizând drumul unei noi generații de smartphone-uri fără butoane fizice
scris 9 mai 2018

Producătorii de smartphone-uri cu Android vor putea renunța la cele trei butoane fizice de sub ecran, grație gesturilor pe care următoarea versiune de Android le va folosi pentru navigare.

În cadrul Google I/O, conferința anuală dedicată de compania americană dezvoltatorilor, au fost prezentate o serie de informații noi despre următoare versiune de Android ce urmează să fie lansată în această toamnă.

Din aceste informații, de departe cea mai interesantă este cea care privește noul sistem de navigare și de multi-tasking, care va permite accesarea și schimbarea aplicațiilor fără tradiționalele butoane fizice de sub ecran.

Interfața sistemului de operare va afișa în partea de jos a ecranului un buton oval. Operațiunile importante vor fi realizate cu ajutorul acestuia, prin mai multe tipuri de swipe-uri (linii imaginare trasate cu degetul pe ecran).

Google Maps va folosi realitatea augmentată pentru o mai bună ghidare CITEȘTE ȘI Google Maps va folosi realitatea augmentată pentru o mai bună ghidare

Un swipe de jos în sus pornind de la buton va deschide meniul de multi-tasking unde utilizatorul va avea acces la cele mai recente aplicații. Un al doilea swipe tot de jos în sus va deschide meniul cu toate aplicațiile instalate.

Revenirea la ecranul principal se va face apăsând butonul oval, așa cum s-ar apăsa butonul fizic de sub ecran. Și, la fel ca la iPhone X, swipe-urile orizontale pe noul buton virtual vor face trecerea de la o aplicație la alta, în ordinea accesărilor recente.

Când va fi deschisă o aplicație va fi afișat și un buton Back virtual care, la fel ca cel fizic care va dispărea, va facilita revenirea la ecranul sau meniul anterior al aplicației.

Reprezentanții Google au ținut să precizeze că se lucrează la acest nou sistem de navigare de un an, însă lansarea acestuia acum nu poate fi o simplă coincidență.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
android