Aplicația Uber de iPhone are drepturi speciale care-i permit să înregistreze ceea ce se întâmplă pe ecran

Aplicația Uber de iPhone are drepturi speciale care-i permit să înregistreze ceea ce se întâmplă pe ecran
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 oct 2017

Un expert în securitate susține că aplicația Uber de iOS beneficiază de drepturi speciale de acces din partea Apple, drepturi care i-ar permite să vadă exact ce se întâmplă pe ecranului telefonului.

Will Strafach, un expert american în securitate cibernetică, a descoperit că aplicația Uber pentru iOS se bucură de niște drepturi speciale din partea Apple, drepturi care, în mod normal, nu sunt accesibile dezvoltatorilor de aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News

Serviciul “com.apple.private.allow-explicit-graphics-priority.” Permite accesarea atât la citire cât și la scriere a segmentului de memorie care stochează date despre ecran și pixelii acestuia.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Tot ce se întâmplă pe ecran, de la aplicații și comenzi folosite, la textul introdus prin intermediul tastaturii, este stocat temporar în această zonă de memorie. Până la acest moment, nu se cunoaște altă aplicație, în afară de Uber, care să aibă aceste drepturi.

Accesul la zona de memorie amintită nu poate fi obținut de către dezvoltatorii de aplicații decât cu acordul expres al celor de la Apple.

iPhone 8 ar putea avea probleme cu bateria CITEȘTE ȘI iPhone 8 ar putea avea probleme cu bateria

Uber a comentat afirmațiile lui Will Strafach spunând că datele respective nu sunt trimise către serverele Uber. Conform companiei, drepturile de acces speciale au fost folosite în scopul generării hărților pentru o versiune mai veche de Apple Watch.

Cei de la Uber au mai spus că vor colabora cu Apple pentru a retrage drepturile respective cât mai repede posibil.

Nu există deocamdată dovezi care să arate că Uber ar fi folosit aceste drepturi pentru a-și spiona utilizatorii, însă există îngrijorarea că aplicația ar putea fi compromisă de hackeri pentru a obține accesul la informațiile stocate în memorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
apple
iphone