Apple a blocat o aplicație care integrează ChatGPT

Apple a blocat o aplicație care integrează ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2023

Dezvoltatorul unui client de e-mail se plânge că Apple i-a blocat o actualizare după ce a integrat funcționalitatea ChatGPT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă versiune a clientului de e-mail pentru iPhone BlueMail, dezvoltat de Blix Inc, ar fi trebuit să aducă integrarea cu ChatGPT, însă, nu a reușit să treacă de echipa de moderatori de la Apple, care a respins update-ul.

Apple i-a oferit două opțiuni dezvoltatorului pentru acceptarea update-ului - îmbunătățirea filtrelor de moderare a conținutului sau creșterea limitei de vârstă pentru utilizare la 17 ani.

Chatbot-ul noului Bing dezvoltă personalități multiple CITEȘTE ȘI Chatbot-ul noului Bing dezvoltă personalități multiple

Dezvoltatorul se plânge acum că decizia Apple îi afectează business-ul și că, în fapt, există un sistem de filtrare a conținutului în BlueMail.

Integrarea ChatGPT ar trebui să ajute utilizatorii aplicației să compună e-mail-uri pe baza conținutului mesajelor anterioare și a informațiilor din calendar.

Pe o parte, decizia va aduce noi critici pentru Apple, care va fi acuzată, din nou, că abuzează de puterea pe care o are pentru a influența piața aplicațiilor și serviciilor dezvoltate pentru iPhone.

Pe de altă parte, dat fiind istoricul chatboților de până acum, care s-au dovedit inclusiv rasiști în unele situații, Apple are argumente solide în favoarea sa. În plus, aceleași condiții a trebuit să le accepte și Microsoft pentru integrarea noului său chatbot în aplicația Bing.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
e-mail
chatgpt