Apple ar putea limita funcționalitatea portului USB-C de la iPhone 15

Apple ar putea limita funcționalitatea portului USB-C de la iPhone 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2023

Deloc fericită cu faptul că este forțată de Uniunea Europeană să adopte standardul USB-C, Apple pare să fi găsit o modalitate de a-și proteja business-ul și în această situație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În mod normal, renunțarea la standardul proprietar Lightning și trecerea la USB-C ar trebui să reprezinte o înfrângere pentru Apple, care ar pierde controlul asupra accesoriile de încărcare vândute pentru propriile dispozitive.

Însă, se pare că gigantul american a găsit o cale de a respecta noile reglementări europene și, în același timp, de a-și impune propriile standarde pentru cablurile de alimentare.

Apple lucrează la un nou model de iPhone SE CITEȘTE ȘI Apple lucrează la un nou model de iPhone SE

Astfel, se pare că doar cablurile cu certificare MFi vor funcționa la întregul potențial al standardului USB-C în cazul smartphone-urilor Apple. Compania americană folosește de mulți ani MFi pentru standardizarea cablurilor de iPhone vândute de terți, care, în schimb, plătesc o licență anuală.

Apple ar fi început să implementeze deja acest standard și în cazul altor produse, precum căștile AirPods, iar orice cabluri fără certificarea MFi vor avea viteze de încărcare și de transfer limitate.

Asta înseamnă că vor funcționa cu viitoarele iPhone-uri și cablurile produse de alte companii, însă, utilizatorii care vor dori să beneficieze de vitezele maxime de alimentare și transfer vor trebui să se orienteze către un cablu cu certificare MFi, care va costa mai mult.

Prima serie de smartphone-uri Apple dotată cu USB-C ar putea fi iPhone 15, care va fi lansată în toamna acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
usb-c
iphone 15