Apple a înregistrat venituri record în India în al doilea trimestru fiscal. CEO-ul Tim Cook consideră India o piață mai mare decât China

Apple a înregistrat venituri record în India în al doilea trimestru fiscal. CEO-ul Tim Cook consideră India o piață mai mare decât China
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2023

Apple a înregistrat venituri record în India în al doilea trimestru fiscal, a spus CEO-ul Tim Cookcare consideră că această are potențialul să devină o piață cheie pentru gigantul tehnologic în ceea ce privește vânzările și producția de iPhone-uri, relatează CNBC, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În timpul conferinței Apple privind veniturile de joi, Cook a spus că Apple a stabilit ”un record trimestrial” pentru afacerile sale din India și că a înregistrat o creștere ”foarte puternică, de două cifre, de la an la an”.

SUA: Rata șomajului a scăzut. Salariile au crescut moderat CITEȘTE ȘI SUA: Rata șomajului a scăzut. Salariile au crescut moderat

Apple nu dezvăluie cifrele sale de vânzări în India. În al doilea trimestru fiscal, Apple a raportat venituri totale de 94,84 miliarde de dolari.

Gene Munster, managing partner la Deepwater Asset Management, a declarat joi că estimează că India reprezintă puțin sub 3% din veniturile totale ale Apple.

CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari furnizori globali de componente electronice vine în România pentru o fabrică în Fetești-Gară. Primăria transmitea anterior că sunt informații false CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari furnizori globali de componente electronice vine în România pentru o fabrică în Fetești-Gară. Primăria transmitea anterior că sunt informații false

Investitorii s-au concentrat asupra potențialului Apple în India, după ce gigantul tehnologic și-a intensificat recent prezența pe această piață prin deschiderea primelor sale magazine fizice în țară, luna trecută.

Piața de smartphone-uri din India este dominată de telefoane Android low-cost, cum ar fi cele oferite de Samsung și producătorii chinezi precum Oppo și Xiaomi.

Dar există o clasă de mijloc în creștere și consumatori dispuși să cheltuie mai mult pe dispozitive scumpe.

Smartphone-urile cu prețuri de peste 400 de dolari reprezintă acum 10% din volumele totale de telefoane livrate, față de 4% înainte de pandemie, potrivit Counterpoint Research. Această categorie de smartphone-uri reprezintă 35% din veniturile totale de pe piața smartphone-urilor.

VIDEO Un delegat ucrainean i-a dat un pumn în față unui emisar rus în timpul unei reuniuni de la Ankara: „Ia-ți labele de pe steagul nostru, gunoi rusesc!” CITEȘTE ȘI VIDEO Un delegat ucrainean i-a dat un pumn în față unui emisar rus în timpul unei reuniuni de la Ankara: „Ia-ți labele de pe steagul nostru, gunoi rusesc!”

Vorbind despre oportunitatea pe care o oferă piața din India, Cook a spus: ”Sunt o mulțime de oameni care intră în clasa de mijloc și chiar simt că India se află într-un punct de cotitură și este grozav să fii acolo”.

India mai mare decât China pentru vânzări?

China a devenit una dintre cele mai mari piețe ale Apple, iar iPhone-urile companiei au devenit un hit pentru consumatorii țării. Având în vedere că populația Indiei este gata să o depășească pe cea a Chinei, iar clasă de mijloc este în creștere, Apple este încântată de perspectivele sale.

Afacerile Apple în China mare, inclusiv China ontinentală, Taiwan și Hong Kong, au raportat vânzări de 17,81 miliarde de dolari în primul trimestru al anului, o scădere a vânzărilor față de aceeași perioadă a anului trecut.

Desert vegan, retras din Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora deoarece conține proteină din lapte CITEȘTE ȘI Desert vegan, retras din Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora deoarece conține proteină din lapte

Apple a raportat joi venituri trimestriale care au depășit așteptările slabe ale Wall Street, determinate de vânzările de iPhone-uri mai mari decât se estima. CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat pentru CNBC că trimestrul a fost ”mai bun decât ne așteptam”. Cu toate acestea, vânzările totale ale Apple au  scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv.

Apple a obținut un profit net trimestrial de 24,16 miliarde de doalari, sub câștigul de 25,01 miliarde de dolari din aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile au scăzut cu 3%, de la 97,28 miliarde de dolari la 94,84 miliarde de dolari, un nivel peste așteptările analiștilor.

Veniturile generate de iPhone-uri, de 51,33 miliarde de dolari, au depășit așteptările analiștilor, de 48,84 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple vanzari india
tim cook india
apple venituri india