Microsoft s-a oferit să perceapă prețuri diferite pentru produsul Office, cu și fără aplicația sa Teams, pentru a evita o investigație a UE

Microsoft s-a oferit să perceapă prețuri diferite pentru produsul Office, cu și fără aplicația sa Teams, pentru a evita o investigație a UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2023

Microsoft s-a oferit să perceapă prețuri diferite pentru produsul Office, cu și fără aplicația sa Teams, pentru a evita o posibilă investigație antitrust a UE și o amendă, au declarat două persoane familiarizate cu acest subiect, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a încercat să abordeze preocupările autorităților din UE pentru aplicarea concurenței încă de anul trecut, după ce aplicația de mesagerie pentru spațiul de lucru deținută de Salesforce, Slack, s-a plâns Comisiei Europene, au declarat pentru Reuters alte persoane apropiate situației, în decembrie, scrie News.ro.

FOTO Gmail va avea bife albastre pentru confirmarea identității CITEȘTE ȘI FOTO Gmail va avea bife albastre pentru confirmarea identității

În 2020, Slack a susținut că Microsoft și-a integrat pe nedrept aplicația de chat și video la locul de muncă Teams în produsul său Office.

Gigantul tehnologic din SUA a introdus Teams în 2017, vizând piața de colaborare la locul de muncă, în creștere rapidă și profitabilă.

Comisia Europeană a declarat joi că mai există și alți reclamanți în afară de Slack.

”Am primit mai multe plângeri cu privire la Microsoft, inclusiv de la Slack, cu privire la comportamentul Microsoft în legătură cu produsul său Teams.

După cum știți, evaluarea este în desfășurare, așa că nu putem comenta în continuare”, a spus un purtător de cuvânt.

Microsoft a declarat că a continuat să coopereze cu Comisia și este ”deschisă către soluții pragmatice care să răspundă preocupărilor sale și să servească bine clienții”.

Parlamentul pregătește interzicerea plății salariilor cu cash. Acuzații de excluziune financiară. MasterCard cere și obține respingerea unui amendament favorabil angajatorilor și angajaților CITEȘTE ȘI Parlamentul pregătește interzicerea plății salariilor cu cash. Acuzații de excluziune financiară. MasterCard cere și obține respingerea unui amendament favorabil angajatorilor și angajaților

Salesforce a refuzat să comenteze.

Organismul de supraveghere antitrust al UE solicită feedback de la rivalii Microsoft cu privire la propunerea sa, au spus sursele.

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a amendat Microsoft cu 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) pentru practici care încalcă regulile UE de concurență, inclusiv legarea sau gruparea a două sau mai multe produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
office
teams