Apple a prezentat două noi iPad-uri

Apple a prezentat două noi iPad-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 sep 2020

În lipsa smartphone-urilor din seria iPhone 12, Apple a compensat, pe lângă Watch Series 6 și Watch SE, cu două noi tablete: iPad Air și iPad (8th gen.).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul iPad diferă foarte puțin față de cel vechi, atât ca design, cât și din punct de vedere tehnic. Cea mai importantă noutate este cipul A12 Bionic, despre care Apple spune că este cu 40% decât vechiul procesor și de două ori mai rapid în ceea ce privește performanța grafică.

În rest, este aceeași tabletă cu ecran de 10,2 inch, care acum va costa 329 dolari.

Google va lansa Pixel 5 și alte produse la finalul lui septembrie CITEȘTE ȘI Google va lansa Pixel 5 și alte produse la finalul lui septembrie

Lucrurile devin mult mai interesante în cazul noului iPad Air. Acesta are un “liquid retina display” de 10,9 inch, cu o rezoluție de 2360 x 1650 pixeli.

A14, SIP-ul de la baza noii tablete, are în compunere 11,8 miliarde de tranzistori și este, conform Apple, primul construit pe un proces de 5 nanometri. Procesorul are 6 nuclee și promite să fie cu 40% mai rapid decât cel de pe vechiul iPad Air, iar GPU-ul are 4 nuclee.

La fel de interesant este și faptul că Apple a integrat acum senzorul Touch ID în butonul de power. Practic, autentificarea se va face în momentul apăsării acestui buton.

În premieră pentru Apple, noul iPad Air va folosi o conexiune USB-C inclusiv pentru alimentare.

Prețul de pornire pentru iPad Air este de 599 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad