Apple a prezentat iOS 17 și iPadOS 17

Apple a prezentat iOS 17 și iPadOS 17
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2023

Așa cum era de așteptat, Apple a anunțat la WWDC 2023 primele detalii legate de noile versiuni ale sistemelor sale de operare, în frunte cu iOS 17 și iPadOS 17.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

iOS 17 va face loc unei aplicații de tip jurnal, despre care compania spune că se va integra cu alte aplicații și servicii pentru a facilita completarea inclusiv automată a însemnărilor. Acestea sunt criptate, pentru protejarea intimității.

Aplicația Phone va beneficia de un upgrade și va va oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și seta propria imagine de profil, care va apărea pe telefonul persoanelor din agendă când acestea sunt sunate.

Apple domină topul celor mai vândute flagship-uri din primul trimestru CITEȘTE ȘI Apple domină topul celor mai vândute flagship-uri din primul trimestru

Messages va avea o funcție de checkin, care va trimite automat un mesaj celor dragi când utilizatorul ajunge la destinație după un drum lung. De asemenea, tot automat se poate trimite un mesaj pentru a-i liniști pe cei dragi când există probleme de semnal sau bateria este pe punctul de ase descărca, pentru a se evita îngrijorările inutile.

AirDrop va permite schimbul datelor de contact prin simpla apropiere a două iPhone-uri.

Apple promite îmbunătățiri majore pentru tastatura din iOS, care va face sugestii și corecturi automate mai bune, cu ajutorul învățării mecanice. În prezent, aceste facilități nu sunt disponibile pentru limba română, iar Apple nu a indicat că va fi crescut numărul limbilor suportate.

Un nou mod StandBy va fi disponibil când telefonul va fi ținut la încărcat - vor fi afișate informații utile, precum calendarul și temperatura, sau un slideshow cu fotografii personale.

Siri va putea fi acum apelată fără „Hey”, doar cu „Siri”, iar aplicația Maps va permite descărcarea anumitor regiuni pentru navigare offline.

iPadOS 17 va beneficia de unele dintre funcțiile care vor fi implementate în iOS 17, precum îmbunătățirile aduse tastaturii și transcrierea automată a mesajelor vocale recepționate prin iMessage.

Tabletele Apple vor primit și unele din facilitățile lansate anul trecut de iOS 16. În fruntea acestora se numără suportul pentru widget-uri și Live Activities pentru lock screen.

Aplicația Health va fi acum disponibilă și pe iPad-uri, cu o interfață optimizată pentru ecrane mai mari.

Cele două sisteme de operare vor fi lansate în toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 17
ipados 17
iphone
ipad