Părinții dintr-un oraș irlandez au decis interzicerea voluntară a smartphone-urilor pentru copiii mai mici de 13 ani

Părinții dintr-un oraș irlandez au decis interzicerea voluntară a smartphone-urilor pentru copiii mai mici de 13 ani
scris 5 iun 2023

Îngrijorați de efectele lumii digitale asupra dezvoltării celor mici, asociațiile parentale ale școlilor din Greystones, Irlanda au votat pentru interzicerea în mod voluntar a utilizării smartphone-urilor în cazul copiilor care nu au împlinit 13 ani.

Interzicerea, care are caracter voluntar, se aplică atât la școală, cât și acasă.

Pentru că este o interzicere voluntară, nu toți părinții sunt obligați să le interzică smartphone-urile celor mici. Însă, datorită faptului că majoritatea părinților au căzut de acord, aceștia cred că odraslele nu se vor simți marginalizate atâta vreme cât interzicerea se aplică majorității copiilor.

Ceasurile Pixel Watch au probleme cu adezivul CITEȘTE ȘI Ceasurile Pixel Watch au probleme cu adezivul

Printre cei care au fost de acord cu interzicerea smartphone-urilor celor mici se numără și ministrul sănătății, Stephen Donnelly, care dă astfel și mai multă greutate deciziei luate de majoritatea părinților. Acesta are trei copii care învață în zonă.

Mai multe studii au arătat că expunerea celor mici la smartphone-uri afectează dezvoltarea creierului, gândirea și abilitățile lingvistice ale acestora.

Greystones nu este, însă, prima localitate din lume în care s-a decis interzicerea smartphone-urilor în cazul copiilor. Un sat indian din Maharashtra a interzis smartphone-urile în cazul tuturor celor care nu au împlinit 18 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
irlanda
copii