Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran de 6,5 inch

Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran de 6,5 inch
scris 27 feb 2018

La 11 ani de la primul iPhone, smartphone-ul celor de la Apple ar putea deveni aproape dublu decât cel despre care Steve Jobs credea că are dimensiunea potrivită.

Primele versiuni de iPhone aveau un ecran de 3,5 inch, iar Apple a rămas la dimensiunile reduse chiar și în primii ani în care concurența scotea așa-numitele phablet-uri. Între timp, Apple ar putea ajunge să dețină unul dintre cele mai mari smartphone-uri de pe piață.

Conform Bloomberg, Apple va lansa în toamnă, alături de alte două modele, un iPhone cu ecran de 6,5 inch. Acesta ar urma să păstreze construcția și principalele caracteristici ale lui iPhone X.

Cel mai mare iPhone în momentul de față are 5,8 inch, iar modelul de 6,5 inch, care ar trebui să fie prezentat în toamnă, ar urma să aibă un ecran OLED cu rezoluție de 2.688 x 1.242 pixeli.

VIDEO&FOTO Sony își lansează noile flagship-uri, dar păstrează ramele late din jurul ecranului CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Sony își lansează noile flagship-uri, dar păstrează ramele late din jurul ecranului

Alături de modelul de 6,5 inch, Apple ar mai lansa alte două modele: o versiune actualizată a lui iPhone X și un model mai ieftin care, conform estimărilor actuale ar putea să coste între 700 și 800 de dolari.

Toate cele trei telefoane ar urma să aibă Face ID, ceea ce înseamnă că 2018 ar fi anul în care Apple renunță, cel puțin la nivelul smartphone-urilor, la senzorul de amprentă și sistemul Touch ID.

Modelul mai ieftin ar păstra designul cu rame înguste al lui iPhone X și ar folosi un ecran de 6,1, însă acesta nu va fi de tip OLED, ci LCD. De asemenea, în cazul acestuia rama din oțel inoxidabil ar urma să fie înlocuită că una din aluminiu.

De asemenea, există informații conform cărora Apple ar lua în considerare suportul dual SIM pentru modelul de 6,5 inch, însă la de posibil este să se opteze pentru eSIM (SIM electronic care elimină nevoia unei cartele fizice emise de operator).

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone