Apple cumpără încă un start-up din domeniul inteligenței artificiale, specializat în "machine learning"

Apple cumpără încă un start-up din domeniul inteligenței artificiale, specializat în "machine learning"
scris 7 aug 2016

Apple a cumpărat startup-ul american din domeniul inteligenței artificiale Turi pentru aproximativ 200 de milioane de dolari, potrivit unor surse apropiate situației, informează Bloomberg.

Turi permite programatorilor să utilizeze ramura inteligenței artificiale (AI) numită “machine learning” pentru aplicațiile pe care le dezvoltă.

Achiziția a fost confirmată de un purtător de cuvânt, care a declarat că Apple “cumpără uneori companii de mică dimensiune din domeniul tehnologiei și, în general, nu discută obiectivele sau planurile sale“.

Achiziția făcută recent nu este o mutare neobișnuită pentru gigantul american, care a cumpărat, anterior, și alte start-up-uri din domeniul AI.

Spre exemplu, la începutul anului, Apple a cumpărat Emotient, un start-up care a dezvoltat o tehnologie bazată pe inteligența artificială, capabilă să recunoască emoțiile persoanelor în funcție de expresiile faciale

În octombrie 2015, Apple a cumpărat VocalIQ, a firmă britanică de software, care se ocupă de găsirea unor metode prin care calculatoarele să poată înțelege mai bine limbajul uman și să răspundă mai natural.

Achiziția ar putea ajuta compania Apple, care face eforturi să o perfecționeze pe Siri asistenta digitală personală de pe iPhone, care este controlată de comenzi vocale și, uneori, întâmpină dificulăți când încearcă să înțeleagă utilizatorii.

Totodată, inteligența artificială poate fi folosită pentru îmbunătățirea aplicațiilor, dar și pentru dezvoltarea de soluții software pentru mașini autonome.

Recent, Apple l-a angajat pe Dan Dodge, fostul director al diviziei de software din cadrul BlackBerry, în condițiile în care gigantul american va acorda o importanță crescută dezvoltării de tehnologie pentru mașini autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ai
inteligenta artificiala
turi
siri
apple car