Amazon a lansat primul avion sub brand propriu pentru livrarea pachetelor

Amazon a lansat primul avion sub brand propriu pentru livrarea pachetelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2016

Amazon a lansat vineri primul avion sub brand propriu pentru transportul mărfurilor, Amazon One, în cadrul unei flote menite să asigure livrarea rapidă a pachetelor, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul de comerț online a prezentat avionul, un Boeing 767-300 inscripționat ”Prime Air” în albastru strălucitor, printr-o postare pe blog, scrie News.ro.

Lansarea face parte din planul companiei de a susține livrarea pachetelor în SUA într-o zi sau două.

Amazon anticipează că în următorii doi ani flota sa de avioane va ajunge la 40, a declarat vicepreședintele companiei pentru operațiuni globale, Dave Clarke.

Compania va expune avionul vineri, la salonul aeronautic Seafair.

The Wall Street Journal: Facebook face încă un pas înainte în războiul său împotriva ”clickbait”-ului CITEȘTE ȘI The Wall Street Journal: Facebook face încă un pas înainte în războiul său împotriva ”clickbait”-ului

Prin acest proiect Amazon vrea să își reducă dependența de operatori precum United Parcel Service și FedEx.

Retailerul online a înființat și o rețea de curierat terestru.

Amazon One este primul într-o flotă de 40 de avioane pe care Amazon a convenit să le închirieze prin intermediul partenerilor Atlas Air Worldwide Holdings și Air Transport Services Group, la începutul acestui an.

În prezent, Amazon folosește 11 avioane pentru transportul pachetelor, dar primul aparat sub brandul propriu este inscripționat Prime pentru a da o atenție deosebită clienților din clubul de cumpărături nelimitate Prime, care au contribuit la rezultatele peste așteptări raportate de companie în trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
amazon one
boeing 767-300