Apple domină topul celor mai vândute flagship-uri din primul trimestru

Apple domină topul celor mai vândute flagship-uri din primul trimestru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iun 2023

Primele patru locuri din clasamentul celor mai vândute smartphone-uri de top în primul trimestru al anului sunt ocupate exclusiv de iPhone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

iPhone 14 Pro Max a fost cel mai bine vândut flagship în primul trimestru, conform unei analize Canalys. Acesta a fost urmat de „colegii de serie” iPhone 14 Pro și iPhone 14.

Între cele trei și restul flagship-urilor din top există o mare diferență. Locul patru este ocupat de iPhone 13, iar primul smartphone Samsung, Galaxy S23 Ultra, vine abia pe al cincilea loc.

Ceasurile Pixel Watch au probleme cu adezivul CITEȘTE ȘI Ceasurile Pixel Watch au probleme cu adezivul

Apple și Samsung au 13 dintre cele mai vândute 15 flagship-uri. Printre acestea, pe locurile 13 și 14, reușesc să se strecoare Xiaomi 13 și Mate 50.

Apple domină topul celor mai vândute flagship-uri din primul trimestru

Canalys consideră flagship-uri smartphone-urile care costă peste 500 de dolari. Acestea au reprezentat 31% din vânzările totale de smartphone-uri în primul trimsestru al anului.

În aceeași perioadă, cota flagship-urilor a crescut cu 4,7%. Asta în timp ce, per ansamblu, piața smartphone-urilor se contracta cu 13,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
samsung
smartphone