Apple evită creșterea prețurilor la iPhone, după acordul cu China

Apple evită creșterea prețurilor la iPhone, după acordul cu China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 dec 2019

Apple a scăpat de alegerea dintre creșterea prețurilor și reducerea profiturilor în urma acordului pe care Statele Unite l-au semnat cu China.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Administrația Trump a ajuns la un acord cu Beijingul, iar cele două țări renunță la taxele impuse una alteia. Statele Unite vor renunța la taxele de 15% - 25% pentru importurile din China.

Acordul scapă Apple de cele 15 procente pe care ar fi trebuit să le aduge la prețul dispozitivelor sale care se bazează pe componente aduse din China.

La un preț de 1.000 de dolari al iPhone-urilor de top, Apple ar fi trebuit să găsească o soluție pentru a face loc celor 150 de dolari pe care ar fi trebuit să-i plătească pentru taxe.

Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate CITEȘTE ȘI Securitatea informatică în 2020: între dispozitive tot mai vulnerabile, atacuri sofisticate și lupta neîncetată pentru dreptul la intimitate

Compania americană ar fi avut de ales între a scumpi iPhone-urile și mai mult decât a făcut-o deja în ultimii ani și a absorbi scumpirea, reducând profitul. Analiștii mergeau până acum pe a doua varianta.

Aceeași veste bună este valabilă și pentru iPad și laptopurile MacBook.

Detaliile complete ale deal-ului lipsesc deocamdată, însă este posibil ca și celelalte produse Apple să scape de taxe: Apple Watch, AirPods, iMac și HomePod.

Acordul dintre Statele Unite și Beijing vine cu doar zile înainte de intrarea în vigoare a noilor tarifuri, care urmau să-și facă efectul din 15 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
macbook