Apple încearcă să-și dezvolte propriul modem de date

Apple încearcă să-și dezvolte propriul modem de date
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 dec 2018

Pentru că nu mai poate lucra cu Qualcomm, iar alternativa oferită de Intel nu este suficient de bună, Apple ar putea să creeze un modem de date propriu pentru iPhone-uri și iPad-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform mai multor anunțuri de angajare postate de Apple, compania americană caută ingineri specializați în arhitectura modem-urilor, ceea ce nu poate înseamna decât un singur lucru: Apple vrea să-și facă propriul modem.

În paralel, o sursă anonimă citată de The Information, susține aceeași idee, spunând că gigantul american are ca țintă modelele viitoare de iPhone. Însă un produs final s-ar afla încă la câțiva ani distanță.

Între timp, Apple va folosi un modem produs de Intel, companie care va furniza soluția 5G pe care Apple o va adopta în 2020. În ciuda faptului că majoritatea producătorilor de smartphone-uri vor lansa telefoane cu 5G anul viitor, Apple se pare că a ales să mai aștepte un an.

Facebook testează afișarea reclamelor în paginile de căutare și Marketplace CITEȘTE ȘI Facebook testează afișarea reclamelor în paginile de căutare și Marketplace

Un modem de date propriu le va permite celor de la Apple să implementeze optimizări speciale pentru propria platformă, care pot aduce o stabilitate mai bună și, bineînțeles, viteze mai mari decât o soluție generică.

În mod tradițional, Apple s-a bazat pe Qualcomm pentru modem-uri, însă cele două companii se află în conflict de anul trecut, când furnizorul de modem-uri a fost acuzat că forțează obținerea unor prețuri nejustificat de mari.

De atunci, Apple lucrează cu Intel pentru a implementa modem-uri în propriile produse mobile, însă, din câte se pare, soluția oferită de Intel nu oferă performanța dorită, cu viteze mult sub ceea ce generează Qualcomm.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
intel
qualcomm
5g