Apple începe să vândă fără pulsoximetrie ceasurile blocate la vânzare

Apple începe să vândă fără pulsoximetrie ceasurile blocate la vânzare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 ian 2024

Cele două smartwatch-uri Apple, care au fost blocate de la vânzare în Statele Unite pentru încălcarea brevetelor altei companii, revin pe piață, în ciuda prelungirii ordinului de blocare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple a rezolvat, din punct de vedere tehnic problema pulsoximetrului de pe ceasurile sale, care a fost găsit vinovat de folosirea unei tehnologii pentru care gigantul american ar fi trebui să o licențieze de la firma medicală Masimo.

Pur și simplu, Apple a eliminat de pe modelele Watch Series 9 și Watch Ultra 2 funcționalitatea în cauză, printr-un update de software.

VIDEO&FOTO Samsung a lansat seria Galaxy S24. La ce preț vor fi vândute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a lansat seria Galaxy S24. La ce preț vor fi vândute

Înainte de a face această mutare, Apple a cerut aprobarea autorităților americane, care au confirmat că, fără pulsoximetru, cele două ceasuri se pot vinde fără probleme.

Apple a purces să elimine funcția de măsurare a oxigenului sânge după ce o instanță a decis că blocarea rămâne în vigoare și pe durata judecării Apelului.

Gigantul american speră, în continuare, într-o decizie favorabilă la Apel, care să-i permită revenirea la starea inițială.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
pulsoximetrie
smartwatch
apple watch